Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Madelene Sagström har chans på medalj inför sista golfdagen på OS.  Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Madelene Sagström har chans på medalj inför sista golfdagen på OS. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Detta hände i Tokyo medan du sov

Godmorgon Sverige! Medan du och resten av vårt land sov pågick OS i Tokyo. Här får du reda på det viktigaste som hände i natt – och vad du har att se fram emot under dagen som kommer.

I natt

Sagström hänger på golftäten

Guldet ser ut att vara blott en dröm för svenskan Madelene Sagström då USA:s Nelly Korda spelet som i trans i den tredje rundan och i skrivande stund är 15 under par. Men silvret var, lite drygt halvvägs in i den pågående tredje rundan, bara två slag bort för Sagström, som skrällt rejält hittills.

LÄS MER: Mannen som sköt

På schemat

Guldjakten i Yokohama

Efter gårdagens omvälvande omplanering spelas OS-finalen i fotboll för damer klockan 14.00 svensk tid. Sverige möter ett Kanada som imponerat stort och slog USA i semin för att ta sig hit. Vid seger tar Sverige sitt första OS-guld på damsidan.

LÄS MER: Det är ett arrangörsmässigt haveri

LÄS MER: Skulle vara Sveriges största fotbollsframgång någonsin

Finajakten i Yoyogi

Det andra svenska landslag som skämt bort oss med fint spel är handbollsdamerna. De ställs mot Frankrike (som Sverige spelade lika med i gruppen) i semin med avkast 10.00, svensk tid. Jamina Roberts, Sävehofs stora affischnamn, har varit en av hela turneringens bästa spelare hittills. Missa inte detta!

LÄS MER: Den här sporten är Armand Duplantis

Hästhopp i hästhoppningen

Peder Fredricson tog ett välförtjänt silver i den individuella hoppningen tidigare i veckan men frågan är om det inte är här, i lagtävlingen, som Sverige har störst guldmöjligheter? Tre av sex hoppare som gick vidare till omhoppningen i den individuella tävlingen var svenska – lika bra resultat i dag och Sverige skapar ett fint utgångsläge inför lördagens finalhoppning. Kvalet börjar 12.00.

LÄS MER: Och Sverige tar silver i silverskeds-OS!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.