Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Petter Menning imponerade stort i nattens kval.  Bild: JOHANNA LUNDBERG
Petter Menning imponerade stort i nattens kval. Bild: JOHANNA LUNDBERG

Detta hände i Tokyo medan du sov

Godmorgon Sverige! Medan du och resten av vårt land sov pågick OS i Tokyo. Här får du reda på det viktigaste som hände i natt – och vad du har att se fram emot under dagen som kommer.

I natt

Menning med OS-rekord

Det såg väldigt lovande ut för de två svenska kanotisterna som vispade vatten under natten. Petter Menning, som har potential att ta hem ett guld här i Tokyo, slog OS-rekord med sin tid i kvalet – vilket placerade honom direkt i semin på 200 meter som går i morgon.

Linnea Stensils, som tidigare blev femma på 200 meter, imponerade även hon och tog sig vidare till semi på 500 meter.

LÄS MER: Följ OS i Tokyo med Göteborgs-Posten

Svensk ledning i golf

Madelene Sagström har spelat strålande golf på Kasumgaseki Golf Club under första rundan i damernas golf i OS.

Svenskan är i en sensationell ledning efter 16 spelade hål och ligger fem under par.

Amb till final

Kim Amb slog till med ett säsongsbästa på 82,40 i kvalet och det gav en finalplats. Kampen om medaljerna startar i morgon.

LÄS MER: Den här sporten är Armand Duplantis

Brottningsbrons utom räckhåll

Det fanns hopp om medalj för Henna Johansson, som återkvalade i natt i brottningens 62-kilosklass, men de försvann brutalt i natt. I återkvalet, efter Johanssons kvartsfinalsorti, förlorade Gällivare-brottaren mot ryskan Liubov Ovcharova.

Ny supertid på häck

Ett varv häck verkar vara grenen man skulle ha ställt upp i här i Tokyo. Världsrekord av Karsten Warholm i går – nytt världsrekord av Sydney McLaughlin i natt. 51,46 skriver vi in som ny tid.

Duplantis nynnade nationalsång

Vid 03.00 svensk tid klev Armand Duplantis upp på pallen på Olympiastadion i Tokyo. För att visa att han minsann kunde texten i ”Du gamla, Du fria” tog han av sig munskyddet och sjöng med.

Duplantis skötte fler av intervjuerna efter tisdagens guld på svenska.

– Det är svårt för min hjärna är så trött, sa han skrattade om sin jakt på ord att beskriva sina guldkänslor på svenska.

LÄS MER: Friidrotten har fått sin frälsare

På schemat

Handbollssemi i sikte

Damerna har gått fram som en ångvält i gruppspelet, nu är det dags för slutspel och i kvarten ställs man Sydkorea – i en match där Sverige får råda som storfavorit. Avkast 10.00.

LÄS MER: Kan gå hur långt som helst

Silversegling för svenskarna

Fredrik Bergström och Anton Dahlberg har skaffat sig ett fint utgångsläge inför medaljracet på morgonen. Guldet är i praktiken omöjligt – men ett silver kan det bli med en bra dag i sjön. Racet startar 07.33.

Hästhöjdare till lunchen

Det är final i den individuella hoppningen och tre svenskar (som alla var felfria i kvalet) finns med. Henrik von Eckermann, Malin Baryard–Johnsson och Peder Fredricson gör upp om medaljer. Start 12.00 svensk tid.

LÄS MER: De svenska damlagen räddar detta OS

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.