Petter Menning imponerade stort i nattens kval.
Petter Menning imponerade stort i nattens kval. Bild: JOHANNA LUNDBERG

Detta hände i Tokyo medan du sov

Godmorgon Sverige! Medan du och resten av vårt land sov pågick OS i Tokyo. Här får du reda på det viktigaste som hände i natt – och vad du har att se fram emot under dagen som kommer.

ANNONS
|

I natt

Menning med OS-rekord

Det såg väldigt lovande ut för de två svenska kanotisterna som vispade vatten under natten. Petter Menning, som har potential att ta hem ett guld här i Tokyo, slog OS-rekord med sin tid i kvalet – vilket placerade honom direkt i semin på 200 meter som går i morgon.

Linnea Stensils, som tidigare blev femma på 200 meter, imponerade även hon och tog sig vidare till semi på 500 meter.

LÄS MER:Följ OS i Tokyo med Göteborgs-Posten

Svensk ledning i golf

Madelene Sagström har spelat strålande golf på Kasumgaseki Golf Club under första rundan i damernas golf i OS.

Svenskan är i en sensationell ledning efter 16 spelade hål och ligger fem under par.

ANNONS

Amb till final

Kim Amb slog till med ett säsongsbästa på 82,40 i kvalet och det gav en finalplats. Kampen om medaljerna startar i morgon.

LÄS MER:Den här sporten är Armand Duplantis

Brottningsbrons utom räckhåll

Det fanns hopp om medalj för Henna Johansson, som återkvalade i natt i brottningens 62-kilosklass, men de försvann brutalt i natt. I återkvalet, efter Johanssons kvartsfinalsorti, förlorade Gällivare-brottaren mot ryskan Liubov Ovcharova.

Ny supertid på häck

Ett varv häck verkar vara grenen man skulle ha ställt upp i här i Tokyo. Världsrekord av Karsten Warholm i går – nytt världsrekord av Sydney McLaughlin i natt. 51,46 skriver vi in som ny tid.

Duplantis nynnade nationalsång

Vid 03.00 svensk tid klev Armand Duplantis upp på pallen på Olympiastadion i Tokyo. För att visa att han minsann kunde texten i ”Du gamla, Du fria” tog han av sig munskyddet och sjöng med.

Duplantis skötte fler av intervjuerna efter tisdagens guld på svenska.

– Det är svårt för min hjärna är så trött, sa han skrattade om sin jakt på ord att beskriva sina guldkänslor på svenska.

LÄS MER:Friidrotten har fått sin frälsare

På schemat

Handbollssemi i sikte

Damerna har gått fram som en ångvält i gruppspelet, nu är det dags för slutspel och i kvarten ställs man Sydkorea – i en match där Sverige får råda som storfavorit. Avkast 10.00.

ANNONS

LÄS MER:Kan gå hur långt som helst

Silversegling för svenskarna

Fredrik Bergström och Anton Dahlberg har skaffat sig ett fint utgångsläge inför medaljracet på morgonen. Guldet är i praktiken omöjligt – men ett silver kan det bli med en bra dag i sjön. Racet startar 07.33.

Hästhöjdare till lunchen

Det är final i den individuella hoppningen och tre svenskar (som alla var felfria i kvalet) finns med. Henrik von Eckermann, Malin Baryard–Johnsson och Peder Fredricson gör upp om medaljer. Start 12.00 svensk tid.

LÄS MER:De svenska damlagen räddar detta OS

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS