Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Falck var en del av det vinnande svenska laget som slog USA.  Bild: JON OLAV NESVOLD
Mattias Falck var en del av det vinnande svenska laget som slog USA. Bild: JON OLAV NESVOLD

Detta hände i Tokyo medan du sov

Godmorgon Sverige! Medan du och resten av vårt land sov pågick OS i Tokyo. Här får du reda på det viktigaste som hände i natt – och vad du har att se fram emot under dagen som kommer.
På schemat

LÄS MER: Ståhl bröt mot coronareglerna: "Olyckligt"

I natt

Montlers plankmiss kostade medalj

1,4 centimeter från sitt stora mål. Inte undra på att Thobias Montler var besviken efter längdhoppsfinalen på måndagsmorgonen. Istället för ett troligt brons blev det en sjundeplats för Öisaren.

LÄS MER: Montler 1,4 centimeter från odödlighet

Kessidis förlorade precist

Ett av Sveriges stora återstående medaljhopp hade fått en tuff lottning och föll, trots att det blev 1-1 mot Rafig Huseynov från Azerbajdzjan. Alex Bjurberg Kessidis får nu gneta vidare mot Paris med sitt stora mål om ett OS-guld i brottning.

Svensk seger mot USA

Det hör inte till vanligheterna i OS-sammanhang, men det har redan blivit två svenska lagsegrar mot USA. Först damerna i fotbollen och under natten herrarna i bordtennis – som nu avancerar vidare till kvartsfinal. 3–1 blev det i matcher.

LÄS MER: Simhopparnas hemlighet: Snuttefilten

Sverige i semi

Det svenska fotbollslandslaget har charmat och imponerat mot olika motstånd hittills. Nu väntar Australien i en semifinal där Sverige plötsligt hissats som storfavorit. I gruppen slutade mötet 4–2 i svensk favör. Australien har tagits sig vidare mycket tack vare storstjärnan Sam Kerrs oerhörda målform – det blir en nyckel nu. Avspark 13.00.

LÄS MER: Nu återstår en sak för Peter Gerhardsson, avgå!

Avslutande möte med Ungern

Som kanske det land som imponerat mest i OS hittills näst efter suveränen Norge spelar Sverige nu sin sista gruppspelsmatch mot redan avsågade Ungern. Avkast 09.15.

LÄS MER: Kan gå hur långt som helst

Hästhoppnings hopp

Sverige med, Sara Algotsson Ostholt, Therese Viklund och Louise Romeike i laget, hoppar dels för medalj som lag – men också för att kvala in till den individuella hoppningen senare på dagen. Första tävlingen startar 10.00.

LÄS MER: Gustaf Hultgren efter olyckan: ”Jag blir överkörd av en lastbil och klarar mig”

Meijer och Bengtsson kvalar

Efter två väldigt händelserika, och långt från optimala, säsonger går Michaela Meijer och Angelica Bengtsson in i OS. Kvalet börjar 12.20 och svenskorna hoppar i var sin grupp. Kvalhöjden är satt till 4.70, vilket innebär att det krävs riktigt bra prestationer från svenskorna för att vara säkra på avancemang.

LÄS MER: Sagan om sönerna som kastade bort viruset

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.