Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fanny Roos blev sjua i sin kulfinal.  Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT
Fanny Roos blev sjua i sin kulfinal. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Detta hände i Tokyo medan du sov

Godmorgon Sverige! Medan du och resten av vårt land sov pågick OS i Tokyo. Här får du reda på det viktigaste som hände i natt – och vad du har att se fram emot under dagen som kommer.

I natt

Roos rosade inte finalmarknaden

Fanny Roos var aldrig riktigt nära medalj i kulfinalen under natten. Skåningen stötte stabilt finalen igenom och hennes längsta 18.91 är på intet sett en dålig prestation – men det var 1,5 meter från guldet. Roos slutade sjua.

Norén var aldrig nära

I den fjärde och sista rundan golf förpassades Alex Norén neråt i resultatlistorna. Efter att ha haft känn på toppen slutade svensken på en delad 15:e plats, sju slag bakom guldmedaljören Xander Schauffele.

LÄS MER: Sagan om sönerna som kastade bort viruset

Super-snälla-silver-Sarah

Så kom den äntligen, Sarah Sjöströms medalj på detta mästerskap. 50 meter fritt var distansen och 24.07 blev tiden som gav Sjöström silvret bakom suveräna Emma McKeon. I den snabbt efterföljande lagkappen slutade Sverige femma.

LÄS MER: Han är världens 4664:e snabbaste man

Khaddi klarade kvalet

Med emfas, dessutom. Göteborgaren klarade kvalgränsen i första hoppet och kan nu andas ut inför den stundande finalen. Imponerande!

Seglare med medalj i sikte

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har vind i seglen. Seger i sjunde seglingen och en femteplats i den åttonde under natten gör att duon från väst nu blåser upp till totaltrea, när två race återstår.

LÄS MER: GP sammanfattar OS-dagen 31 juli

På schemat

100 meter för herrar

Vem är världens snabbaste man? Efter de jamaicanska damernas fullständiga förnedring av resten av världen i går väntar nu herrarnas tur. Och det är osäkert utgångsläge på förhand utan någon självskriven förhandsfavorit.

Startskottet går 14.50 svensk tid.

LÄS MER: Daniel Ståhl lyrisk efter guldet

Laddad badmintonfinal

När damernas singelturnering ska avgöras är det en inte opolitisk final vi har att vänta. Yu Fei Chen från Kina ställs mot Tzu-Ying Tai från Taiwan, eller som det i olympiska sammanhang kallas, Kinesiska Taipei. En final som säkert kommer bli spektakulär för sitt spel – men också för sin betydelse för de två länderna som gör anspråk på varandra.

14.20 startar finalen.

Danskderby

Danmark är den här turneringens lag att slå. Medans de svenska handbollsherrarna kommit undan med blotta förskräckelsen mot på pappret sämre lag hittills och kommer från en förlust mot Egypten har danskarna, där Mikkel Hansen blivit meste OS-målgörare genom tiderna, gått rent. Svår match med andra ord för Wanne och Co.

14.30 är det avkast i Yoyogi stadium.

Tyngdlyftningstime

Sveriges enda tyngdlyftare på detta OS, Patricia Strenius kliver in i 76-kilosklassens final. Be there or be square! Start 12.50.

LÄS MER: Sverige tar guld och silver i historisk OS-final

Medaljmöjlighet för Olsson

Josefin Olsson har seglat stabilt rakt de senaste dagarna och nu är vi framme i medaljrace i damernas laser. Start 08.33. Missa inte det!

LÄS MER: Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.