Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Duplantis var säkerheten själv i alla hopp utan sitt första i kvalet.  Bild: JOEL MARKLUND
Duplantis var säkerheten själv i alla hopp utan sitt första i kvalet. Bild: JOEL MARKLUND

Detta hände i Tokyo medan du sov

Godmorgon Sverige! Medan du och resten av vårt land sov pågick OS i Tokyo. Här får du reda på det viktigaste som hände i natt – och vad du har att se fram emot under dagen som kommer.

I natt

Duplantis lekande lätt vidare

En rivning i första hoppet som fick hela friidrottsvärlden att höja på ögonbrynen. Men sedan var det inget snack om saken: Armand Duplantis är redo för OS-final. Inga fler rivningar följde och 21-åringen klarade 5.75 som krävdes för final.

Kramer kraschade i kvalet

Det blev ingen semifinal för Ullevis Andreas Kramer. Femteplatsen i försöksheatet räckte inte för vidare avancemang.

LÄS MER: Andreas Kramer kroknade i kvalet

Noréns golfguldhopp lever

Efter att gårdagens andra runda tvingats avslutas i förtid på grund av oväder färdigställdes den under natten. I mitten på tredje rundan går Norén fortsatt bra och ligger två slag bakom täten.

Ny final för Sjöström

Hon har vaknat från sin dvala, Sarah Sjöström, och blev natten till lördag klar för final på 50 meter fritt. Hon hade näst snabbast tid i sin semi - och kan mycket väl knipa medalj på söndagens final.

LÄS MER: Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll

På schemat

Damerna ska damma av Brasilien

De har gått som tåget hittills – nu möter Sveriges handbollsdamer Brasilien. En match som, med tanke på hur det har sett ut i de tre inledande matcherna, borde generera en seger. Avkast 09.15.

LÄS MER: Så gick det för alla svenskar i OS fredagen 30 juli

Montler mot final

Öis-hopparen Thobias Montler går in i längdhoppskvalet klockan 12.10 svensk tid – och det med goda förhoppningar om att gå vidare från kvalet. 8.15 krävs för garanterad finalplatsen och det har svensken utan problem i kroppen.

Svensk medaljgaranti?

I kväll ska det väl äntligen ske? Daniel Ståhl och Simon Petersson kastar diskusfinal – och om det inte blir medalj då äter jag upp min GP-keps. 13.15 flyger den första diskusen.

LÄS MER: Jag vill förlora min journalistiska heder

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.