Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

"Det vi alla känner är: Fan, inte han"

Patrik Karlsson Lagemyr, 22, opererar sitt skadade knä den 9 juli.
Därefter börjar resan mot den allsvenska premiären 2020.
– Vi är 100 procent inställda på att han kommer komma tillbaka bättre än någonsin, säger tränaren Poya Asbaghi.

Beskedet tog hårt på hela IFK Göteborg.

Inte han. Inte igen.

Men jo, Patrik Karlsson Lagemyr kommer behöva brottas med en ny långtidsskada. Korsbandet är av – IFK Göteborg meddelade det i början av veckan.

Nu står det klart att 22-åringen kommer opereras tisdagen den 9 juli – och att det därefter, enligt fysioterapeut Calle Persson, är en "rimlig ambition att ha "Paka" tillbaka i spel till den allsvenska premiären 2020".

Tränaren Poya Asbaghi säger såhär om "Pakas" skada:

– Allvarliga skador är en del av sporten, det är något vi alla har lärt oss. Men i det här fallet är det inte att det är en spelare som blir skadad, det är inte att det kanske är vårt bästa spelare under våren som blir skadad, det är inte att det är en kille från akademin som blir skadad utan det är att det är en kille som vi alla har lärt känna på nära håll och sett göra en fantastisk återkomst – mer än en gång. Han kämpar mot odds som inte är positiva, säger han och fortsätter:

LÄS MER: "Paka" efter beskedet: "Vi alla tre grät tillsammans"

– I den kampen har han jobbat sig tillbaka på ett fantastiskt sätt och vi som har följt honom varje dag blev extremt glada när han fick göra ett inhopp förra hösten. När han gick från inhopp till att starta så var det också extremt stort. När han sedan gjorde mål var det fint på något sätt. Att han fick vara skadefri efter det och följa upp med den här våren, där han var i princip bäst i allsvenskan ... det har funnits en ganska stor romantik bakom det. Och det är framförallt det vi alla känner: "Fan, inte han".

Asbaghi pausar.

– Samtidigt vet vi att den här killen har ett fantastiskt psyke. Det har han redan visat. Han är tillräckligt ung och vi är 100 procent inställda på att han kommer komma tillbaka bättre än någonsin. Med hjälp av sig själv, men också av den fantastiska omgivning han har här. Han kan inte vara på en bättre plats för att hitta tillbaka.

LÄS MER: Lagkamraterna: "Lider något fruktansvärt med honom"

När skadebeskedet kom tidigare i veckan skrev Patrik Karlsson Lagemyr på Instagram att han, Poya Asbaghi och fysioterapeut Calle Persson grät tillsammans.

Skadan tog som sagt hårt på många.

– Jag bryr mig om alla mina spelare, men jag har följt "Pakas" tid från rehab ... Att bara följa honom de senaste åren, det är klart att skadan tar extra hårt på oss alla. Det ska jag inte sticka under stolen med, säger Asbaghi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.