Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Det perfekta loppet i sikte

Sanna Kallur drömmer om att en dag i livet kunna springa Det Perfekta Loppet. - Tekniskt sett är jag där, säger hon inför kvällens gala i Globen.
Medaljer och rekord (och därigenom en skyhög lön). Det är lätt att tro att det är det enda som driver idrottarna i världseliten.
Men det är inte hela sanningen.
Simmerskan Therese Alshammar har berättat att det hon mest av allt vill göra är Det Perfekta Loppet - även om hon tvivlar på det finns. Hoppet om att en gång lyckas göra det fungerar som drivkraft.
Sanna Kallur, den nyblivna världsrekordhållerskan på 60 meter häck, är inne på samma linje:
- Lusten och passionen är livsviktig. Men också nyfikenheten att försöka utvecklas och se hur man kan bli. Och att bli så bra man kan bli. Att verkligen bli det. Det driver mig.
Har du varit nära Det Perfekta Loppet någon gång?
- Oj … ja, du, jag vet inte. Det är väldigt svårt att svara på. När jag satte mitt världsrekord härom veckan fällde jag överkroppen två meter för sent. Jag visste att det var ett bra lopp, jag kände det, men perfekt … nej, det vet jag inte om det var, eller om det ens var nära, svarar Sanna och fortsätter:
- Tekniskt sett är jag där. Det sitter. En riktigt bra dag finns det inget att anmärka på min teknik. Då har jag häckdjävulen i mig och allt känns lätt. Då står man på startlinjen och bara släpper loss. Det finns inga tankar på detaljer, inget sådant alls, utan det är bara att följa med.
Är det så det känns, Det Perfekta Loppet?
- Det vet jag inte. Jag vet ju inte hur ett perfekt lopp känns …
Men som vid världsrekordet, anade du att det var en dag då du skulle springa riktigt snabbt?
- Det är jättesvårt att försöka gissa hur många hundradelar man kan kapa. Jag hade lite på känn att det skulle gå fort, det hade jag. Men världsrekord hade jag inte tänkt på, det tänkte jag inte på.
Går det verkligen att slå bulgariskan Jordana Donkovas snart 20 år gamla världsrekord utomhus på 12,21?
- Ja, det tror jag. Det går nog. Men jag vet inte vem som ska göra det eller när. Det måste till ett fysiskt fenomen med en extrem teknik. En sådan person måste komma fram och satsa på just 100 meter häck.
Pratar du om dig själv nu?
- Haha, nej. Nej, det gör jag inte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.