"Det luktar mygel lång väg om Kina"

ANNONS
|

Ulf Schefvert är nöjd med OS, men långt ifrån helt tillfredsställd. Men mygel?

- Ja, det luktar mygel lång väg om Kina. Helt plötsligt har de bytt lottningslinje inför OS och först står vi mot Angola, sedan är det plötsligt Ungern. Det får ju vara fair. Det är ju ändå ett OS. Jag har ställt frågan till IHF, bett om en förklaring. Det var två veckor sedan, jag har fortfarande inte hört något.

Han fortsätter:

- Vi kan fortfarande göra succé, men då ska vi helst inte avsluta med två raka förluster.

Ulf Schefvert har inte stängt dörren till en fortsättning med damlandslaget.

ANNONS

- Jag får ta en diskussion med förbundet när jag kommer hem, säger han.

Sedan Ulf Schefvert och assisterande förbundskaptenen Per Johansson tog över landslaget sommaren 2005 har laget utvecklats i en rasande fart. Sverige har tagit plats i finrummet, sjätteplatsen i EM 2006 var början på en spännande resa. Att laget sedan för första gången lyckades kvala till OS är ytterligare ett bevis på ett rejält kliv framåt.

Schefverts kontrakt som förbundskapten går ut efter EM i Makedonien i december. Han jobbar också som klubbtränare för danska GOG och klubben har haft tålamod länge med att svensken dubblerar, men nu har han fått ett ultimatum, han kan inte fortsätta sitt uppdrag som förbundskapten om han vill behålla jobbet i GOG.

Revanschsugen

- Jag har inte beslutat något om framtiden, vi får väl se här efter OS vad som händer. Vi har gett allt tillsammans med tjejerna här, nu vill man ha revansch, trycka dit norskorna nästa gång. Men ska jag fortsätta att jobba med damlandslaget kan det inte vara ideellt som nu i alla fall, den saken är klar, jag måste ju kunna försörja mig. Annars har jag ett bra lag i Danmark.

Om Sverige fortsätter att jobba vidare på samma målinriktade väg som med Schefvert och Johansson vid rodret, kommer landslaget snart att vara ikapp nationer som Ryssland, Korea och Norge.

ANNONS

- Nu är vi med i World Cup och har fått en stående inbjudan till en turnering i Frankrike. Helt annan dignitet på lagen vi får chansen att träningsspela mot nu. Drömmen är att även få möjlighet att åka till Ryssland och Korea, precis som Norge och Danmark gör nu. Det skulle betyda jättemycket för rutinen, säger han och fortsätter:

- Dessutom vore det bra att få till en uppryckning där hemma så vi får ett bättre samarbete mellan J-, U- och A-landslag. Det behöver inte vara något märkvärdigt, bara någon typ av röd tråd. Ingemar Linnéll har gjort det jobbet väldigt bra på herrsidan.

ANNONS