Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kristján Andrésson.

"Det kommer krävas vår bästa handboll"

VM-förlusten mot Norge sved. Men inför mötet med Danmark lever i alla fall hoppet om semifinal för Kristján Andréssons landslag.

Sverige vet nu hur det känns att förlora i VM. Kristján Andrésson var rejält grinig på ett par domslut i andra halvlek och avsaknaden av skadade stjärnorna Jim Gottfridsson och Jesper Nielsen märktes. Men den blågule förbundskaptenen hade inga bortförklaringar när han skulle summera tremålsförlusten mot Norge.

- Jag är lite tjurig och jag får väl vara det, tycker jag. Men jag tycker inte att vi spelar en tillräckligt bra handbollsmatch för att vinna, Norge vinner välförtjänt, säger han.

Norrmännen var vassa på att utnyttja lägena när Sverige blev av med bollen alltför ofta i anfallsspelet.

- Vi har det nere i två mål på slutet, men är aldrig riktigt nära. Vi gör 15 tekniska fel och de gör åtta. Men vi behöver ligga på sju-åtta tekniska fel för att vinna sådana här matcher.

Sveriges upphämtning på slutet, från ett sjumålsunderläge som mest till slutsiffrorna 27–30, var ändå betydelsefull inför onsdagens match mot hemmanationen Danmark.

- Om vi vinner med tre mål är vi förbi Norge, konstaterar Andrésson.

- Men på papperet var den här matchbollen enklare. Det kommer krävas att vi spelar vår bästa handboll, som vi har gjort tidigare i turneringen.