Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

"Det kommer bli en jättehäftig resa"

Alla andra namn kändes givna, utom hennes eget. Innan kvällens presentation vågade inte Pauline Hammarlund tro på en plats i truppen. Nu har drömmen blivit sann, i juli bär det av till Holland tillsammans med spelarkollegan Elin Rubensson.

Det blir ingen vila under uppehållet i damallsvenskan för Pauline Hammarlund och Elin Rubensson från Göteborgs FC. Under kvällen presenterades truppen till EM i Holland och båda tjejernas namn stod med på listan. 

När GP pratade med Pauline Hammarlund tidigare i veckan ville hon inte ta ut någonting i förskott och tro på en plats i truppen. Men efter kvällens positiva besked är hon både glad och lättad. 

– Nu är jag så förväntansfull, men samtidigt spänd och pirrig. Det kommer bli en jättehäftig resa.

Elin Rubensson är också glad över att ha knipit en plats i truppen. 

– Det ska bli jätteroligt. Det är ett stort mål för mig som jag har nått nu. 

Kändes det väntat? 

– Nej, man kan aldrig riktigt veta. Innan var det nervöst, när beskedet kom blev jag jätteglad, säger Rubensson.

En bra trupp

Övriga namn på listan kändes inte så överraskande för Hammarlund men både hon och Rubensson är överens om att Sverige kommer vara ett lag att räkna med.

– Det är en riktigt stark trupp. Jag tror vi har goda chanser och vi alla i laget har dessutom höga förväntningar. Premiären kommer bli spännande, säger Elin Rubensson och fortsätter:

– Själv hoppas jag på att ha en plats i startelvan och att få spela så mycket som möjligt.

Påbörjar uppladdningen

Bara minuter efter att Rubensson och Hammarlund nåtts av beskedet om att de kommer vara en del av sommarens mästerskap så börjar de planera hur de ska ladda upp på bästa sätt.

– Jag siktar verkligen på de två matcherna vi har kvar i damallsvenskan nu, det gäller att spela bra nu efter den här tunga perioden. Och sen vill jag såklart anlända till Holland pigg och frisk, säger Elin Rubensson.

– Man måste förbereda sig både psykiskt och fysiskt. Det gäller att finna en balans i träningen, säger Pauline Hammarlund.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.