Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Det har varit en strålande turnering"

En intensiv tävlingsvecka är över. Och det är med belåtenhet arrangören summerar årets Partille cup. – Det har varit en strålande turnering, säger cupgeneralen Fredrik Andersson.

Fler lag än någonsin, 22 500 deltagare på plats i Göteborg och för första gången dubbla invigningar att ro i hamn. Årets upplaga av Partille cup stod inför flera stora utmaningar på förhand. När tävlingsveckan nu är till ända och det är dags att utvärdera hur allt blev är det en belåten cupgeneral.

– Jag tycker att det har varit en strålande turnering. Även bildligt talat, med tanke på hur väderprognosen såg ut på förhand. Det har varit ett perfekt handbollsväder, säger Fredrik Andersson.

Och även om Andersson menar att det är skönt att årets uppdrag är genomfört känner han också vemod. 

– Det var någon som sa till mig "Jag har ett klagomål", jag bad honom berätta och då sa han  att han tycker att turneringen är för kort, haha.

Han fortsätter: 

– Och jag kan nog hålla med om det. När man är långt in i turneringen, folk hittar i Göteborg och matcherna rullar, då tar det slut. När allt är som bäst, då är det över. 

Finns det några planer på att ändra på det där, att göra turneringen längre?

– Det finns utrymme att förlänga. Nu är första speldagen på tisdagen och sista speldagen på lördagen. Vi planerar lite framåt och hur det skulle kunna se ut för nästa år, med tanke på att vi hade en stor ökning i år. Hur länge kommer vi fortsätta kunna öka? Vi vill inte växa för mycket, åtminstone inte för snabbt. Den här ökningen var rätt behaglig, det gjorde att vi ändå fortsatt kunde kvalitetssäkra. Det är viktigt för oss. Men i framtiden, om det blir en extra dag eller fler spelområden... det vet vi inte än. 

Vad tar du med dig från årets upplaga?

– Jag tar med mig att vi har haft en ökning av lag i år, och att vi faktiskt har hanterat den ökningen väldigt bra. Det jag får höra nu när jag står och säger hej då till lagen är att de är väldigt nöjda med turneringen och med Göteborg som värdstad.

Har ni mött några tuffa motgångar under veckan?

– Det finns ingen turnering som kan vara helt problemfri, men jag är väldigt stolt och tacksam för våra funktionärer. De tar med sig erfarenheter som dyker upp från tidigare år, man är beredd. De sakerna som har inträffat har vi skött väldigt bra, men när det är 22 500 deltagare och nästan 1200 lag, då vore det en utopi om allting skulle fungera in i det lilla minsta. 

Dubbla invigningar i Scandinavium, vilket turneringen aldrig har haft tidigare, fanns det vissa farhågor kring på förhand, berättar Fredrik Andersson, men när han summerar veckan är det en av många delar han är nöjd med.

– Efter första invigningen var det några som frågade om de fick gå på invigningen igen, för att  på så vis kunna "double the fun", det tycker jag är väldigt talande. Då blir man stolt. Då har vi gjort något bra. 

Har du någon speciellt minne, för egen del, som du kommer glädjas lite extra åt när du blickar tillbaka på Partille cup 2017?

– Det har jag faktiskt inte. Allting går väldigt fort under veckan, nu har man alla intryck med sig. Vilka som kommer vara kvar senare det får tiden utvisa.