Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Isabelle Gulldén.  Bild: LUDVIG THUNMAN
Isabelle Gulldén. Bild: LUDVIG THUNMAN

"Det hade känts konstigt att missa det"

Isabelle Gulldén siktar på en snabb comeback till handbollseliten. I en första intervju efter barnafödseln medger stjärnan att VM i december är ett tydligt mål.
– Det hade känts konstigt att missa det, säger hon till Sportbladet.

Den 9 juli kom lille Lias till världen. Isabelle Gulldén hade redan innan förlossningen hintat om att hon hoppade spå en snabb comeback efter graviditeten – och i en intervju med Sportbladet (den första sedan förlossningen) berättar hon att planen inte förändrats.

– Jag tränar på ganska mycket. Jag nere på träningarna med laget och skjuter lite och passar. Sedan kör jag intervaller på cykel och springer några gånger i veckan, säger 30-åringen.

Mellan den 30 november och 15 december avgörs handbolls-VM i Japan. De många exemplen på andra spelare som kommit tillbaka från graviditeter – bättre än någonsin – var avgörande för att Gulldén själv skulle inse att det var en möjlighet.

"Det ska vara på 100 procent"

Nu är målet att medverka i klubblaget Brests seriematcher från mitten av oktober – för att sedan ta en plats i truppen som åker till Japan.

– Jaa! Det hade känts konstigt att missa det. Men jag vill inte vara tillbaka på 70 procent utan det ska vara på 100 procent, säger Bella Gulldén till Sportbladet.

Sveriges öppningsmatch i VM spelas mot Kongo-Kinshasa den 30 november. Övriga nationer i Sveriges grupp är Ryssland, Kina, Argentina och värdnationen Japan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.