Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Det här är allt jag har tänkt på i fyra år"

Det blir ingen revansch för fjärdeplatsen från OS i London för Michel Tornéus. Trots två godkända hopp var han långt ifrån att ta sig vidare från kvalet i längdhopp. - Jag känner mig helt tom, hela mitt liv har cirkulerat runt den här dagen, säger han.

Det var en ofantligt nedstämd Michel Tornéus efter det misslyckade längdkvalet. Han säger att han har spelat sina kort på bästa sätt han kunnat och har varit frisk och hel inför OS. 

- Jag önskar jag kunde säga "det var det som inte funkade". Jag vet inte. Det kändes jättebra i dag, men sista stegen in funkade inte, säger han till TV3.

"Har rest världen runt"

Michel Tornéus hade tre hopp på sig för att ta sig vidare till final. Det första inleddes med ett blygsamt övertramp. Det andra hoppet blev godkänt, men tavlan visade på  7,65 - ett resultat som inte skulle räcka till avancemang, utan var tolfte bästa hopp. 

Allt skulle hänga på det sista hoppet. 

När han rusade mot plankan var det återigen vit flagg - men återigen ett kort hopp. 7,63 visade tavlan. 

7,85 hade räckt för att bli en av de tolv att ta sig till final, ett ovanligt lågt resultat i ett OS-kval, men Tornéus slutade på en 26:e plats. 

- Jag har rest världen runt, lämnat familjen hemma i perioder. Och nu får jag inte ens jaga det här.

- De jag lider mest med är min familj. Det är de som har fått lida när jag åkt land och rike runt, det är tungt att inte få ta med sig något hem nu när de får lida, säger Michel Tornéus.

"Vill bara åka hem"

30-åringen höll på att inte klara den internationella kvalgränsen, efter att ha haft för mycket medvind under EM i Amsterdam i somras när han tog silver. I en snabbt organiserad tävling i Sierra Nevada hoppade han inte bara över kvalgränsen - han satte nytt svenskt rekord med 8,44. meter.

För fyra år sedan kom Michel Tornéus fyra vid OS i London. 

- Jag känner mig helt tom just nu. Hela mitt liv har cirkulerat runt den här dagen. Det här är allt jag tänkt på i fyra år. Jag vet inte ens vad jag ska göra imorgon.

- Just nu vill jag bara åka hem till min familj, säger han till TV3.

Även världsettan Greg Rutherford gick vidare med nöd och näppe på 7,90. Jianan Wang från Kina hade bästa hopp med resultatet 8,24. 

Klockan 01.50 natten till söndag är finalen i längdhopp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.