Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Foto: Bildbyrån/GP

Johan Rylander: Det finns visst karma i hockey också

Kanske finns det karma i hockey också? Att allt jämnar ut sig till slut.

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.

Frölunda tror stenhårt på sin idé, att bygga från grunden och mestadels med killar från trakten. Och att säsongen inletts med hästlortar den ena sekunden och diamanter den andra, det struntar förstås ledningen fullständigt i.

Roger Rönnberg har kontrakt i fem år – och han har tilldelats ett tålamodskonto som är lika välfyllt som Bill Gates bankdito.

Sportchefen Fredrik Sjöströms värvande, särskilt på backsidan, har ifrågasatts av fansen – men det hör till vardagen i Göteborg.

Minns bara säsongen som slutade på Götaplatsen. Då var en viss Oliver Lauridsen inte värd nåt alls under hösten – och ändå slutade backen som älskad hjälte i guldhjälm.

Det är helt enkelt omöjligt att döma en trupp i oktober.

Men det går också att se tendenser, små hintar om framtiden.

Jag tycker att Frölunda lovar mer än vad tabellen visar. Det finns något på gång – och när backen Adam Almquist hittar målet med ett kanonskott är det hans första SHL-mål i FHC-tröjan.

Det kommer att bli fler, för jag tycker att det finns oerhört mycket puck i den här killen.

Det blir också ett trendbrott på isen, för efter tre förluster så vinner Frölunda en match. Det är dock bara tre sekunder kvar av matchen när Mats Rosseli Olsen skickar in 4–3-målet ...

Välförtjänt?

Nja. Men det finns nåt som heter karma – och efter allt missflyt och alla studsar emot så går det plötsligt med Frölunda.

Den här segern kan vara oerhört viktig för resten av säsongen.

 

I HALLEN INTILL är det 60 tjejer från fem år och uppåt som är med på World Girls’ Ice Hockey Day – och ordförande Mats Grauers spricker upp i ett stort leende när han ser aktiviteten.

”Det här är ju fantastiskt! Det är så här vi ska bygga. Och jag tror att det viktigt att tjejerna slipper killarna …”

 

APROPÅ VALET AV Johan Gustafsson i mål. Han sprider tveksamma returer och är bevisligen efter Johan Mattsson i form just nu, men jag tror inte att JG blir vassare av att sitta på bänken.

Han ska matchas, för att hitta tävlingsnerven – och den kapacitet som finns i kroppen.  

 

 

TILL SIST: Det är oerhört snyggt att se Frölunda hylla Bengt Lindskog, 90 år, före nedsläpp. Han har sett hockey med Frölunda sedan 1960 – och är en trogen besökare både i Scandinavium och på träning i Frölundaborg.

Sånt vill jag se mer av.

Det är NHL-klass på den typen av hyllningar.