Mikael Ymer har avslutat karriären. Arkivbild.
Mikael Ymer har avslutat karriären. Arkivbild. Bild: Alberto Pezzali/AP/TT

"Det är självfallet tråkigt för svensk tennis"

Avstängde svenske tennisstjärnan Mikael Ymer har avslutat karriären.
Synd, tycker Svenska tennisförbundets generalsekreterare Christer Sjöö.
– Jag trodde att han hade mer att ge, säger Sjöö.

ANNONS
|

Mikael Ymer, som var Sveriges högst rankade tennisspelare, stängdes i juli av i 18 månader för att ha missat tre dopningskontroller.

Under fredagskvällen meddelade Ymer att han avslutar karriären – redan som 24-åring.

"Jag har beslutat att dra mig tillbaka från professionell tennis. Tack för alla oförglömliga minnen. Vilken resa det har varit", skrev Mikael Ymer på X, tidigare Twitter.

Svenska tennisförbundets generalsekreterare Christer Sjöö säger till TT att det är tråkigt att Ymer nu väljer att lägga av.

– Jag fick beskedet som alla andra. Jag trodde att han hade mer att ge. Det är självfallet tråkigt för svensk tennis, säger Sjöö.

ANNONS

Att Ymer väljer att lägga tennisracket på hyllan kan även komma att få konsekvenser för det svenska Davis Cup-laget – åtminstone på kort sikt, enligt Sjöö.

– Vi har spelare som hans bror Elias (Ymer) och Leo Borg. Vi gör också vår bästa juniorsommar på länge. Men att vår bästa spelare slutar kommer självfallet att ha betydelse, säger han.

Någon övertalningskampanj för att få Mikael Ymer att ändra sitt beslut kommer det dock inte att bli.

– Det är varje spelares beslut att välja vad de vill göra. Jag kommer självklart att prata med Mikael, men det är hans beslut, säger Sjöö.

ANNONS