Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

"Det är oerhört tragiskt"

En av svensk brottnings största har gått bort. Lars-Erik Skiöld, med OS-brons, EM-guld och VM-silver på meritlistan har avlidit efter en tids sjukdom. – Det är oerhört tragiskt, väldigt ledsamt, säger Frank Andersson till Kvällsposten.

Lars-Erik Skiölds största merit var bronset han tog på OS i Moskva 1980. Innan dess hade han tagit EM-guld 1976 och sedan följt upp det med VM-silver i Göteborg 1977. 

Skiöld var med i det svenska landslaget under många år och hjälpte bland annat en ung Frank Andersson under början av hans karriär.

– Jag lärde mig mycket av honom och det tror jag att många andra också har gjort. Han hade kanske lite dåliga tävlingsnerver men han är verkligen en av de bästa brottare jag någonsin sett. En av världens bästa, alla kategorier, säger Frank Andersson till Kvällsposten.

Efter karriären hade Skiöld fortsatt en fot kvar inom brottningen som tränare och ledare i ett flertal klubbar i Skåne.

– Han var en av mina bästa vänner i landslaget och en jäkla inspirationskälla eftersom han var så jäkla duktig. Det var en rolig jäkel att resa med och vara på läger med också. Det här är ett väldigt ledsamt besked, säger Andersson.

Lars-Erik Skiöld blev 65 år gammal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.