Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gustav Berggren. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Gustav Berggren. Bild: MICHAEL ERICHSEN

"Det är frustrerande – jättetufft just nu"

Han har gjort mittfältet till sitt – men samtidigt har Häcken tappat förmågan att vinna matcher.
– Det är svårt att sitta och prata om min prestation när det går som det går för laget, säger Gustav Berggren efter ännu ett kryss.

Efter uttåget ur Europa League har Gustav Berggren startar samtliga tio matcher för Häcken i allsvenskan – och spelat samtliga minuter.

Bredvid Erik Friberg har han varit en viktig knutpunkt mellan anfall och försvar, och inte sällan klivit ned och avlastat det sistnämnda när Adam Andersson med flera dragit iväg på sina räder.

Men av de där tio raka matcherna har de fem senaste inte bjudit på en enda seger – och mittfältaren är knappast nöjd.

– Vi är inte tillräckligt bra helt enkelt. Vi gör inte mål på de lägen vi har, men det är inte bara det. Spelet är inte heller tillräckligt bra, säger han efter 1–1 hemma mot Östersund.

– Det är frustrerande och jättetufft just nu. Så det är inte alls kul.

"Svårt att sitta och prata om min prestation"

Möt ÖFK utsågs han till matchens lirare bland hemmaspelarna – och var bland annat nära att trycka in en Paulinho-retur när Häcken gick för ett avgörande i andra halvlek.

– Men det är svårt att sitta och prata om min prestation när det går som det går för laget. Det är egentligen lite oviktigt tycker jag.

Att han gjort den där mittfältspositionen till sin (och förpassat Alexander Faltsetas till bänken) har sekundär betydelse när de segerlösa matcherna börjat rada upp sig, menar Berggren själv.

– Det är klart det är kul att spela men det är roligare när vi vinner, säger 22-åringen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.