Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/65

"Det är för svårt för mig att välja ett ställe"

Göteborg och västkusten erbjuder ett stort utbud av fina miljöer och platser, inte minst under sommaren. GP frågade en rad idrottsprofiler med anknytning till Göteborg om vad de har för smultronställen i och runt Västsveriges största stad.

Röda sten i Majorna, en tur med båten i skärgården eller att sitta hemma på altanen och bara njuta. När GP frågade flera idrottsprofiler med anknytning till Göteborg om vad de har för smultronställen i stan med omnejd fanns det flera olika pärlor som nämndes. 

NHL-målvakten och tidigare Frölunda-keepern Henrik Lundqvist hade svårt att bestämma sig när han fick frågan. 

– Hela västkusten. Det är för svårt för mig att välja ett ställe. Det handlar mer om vilka man är med. Men det får bli hela västkusten, säger "Henke".  

Tvillingbrorsan Joel, lagkapten i Frölunda till vardags, lyckades däremot välja ut en favorit. 

– Sommarstället på Tjörn. Skön avkoppling i lugn miljö, där känner man sig ledig. Mycket sol och bad och så lite jordgubbsplockning på det.

En plats i Göteborg som många idrottsprofiler håller varmt om hjärtat är Röda sten. Ett annat uppskattat område är Delsjön. 

– Otroligt vacker natur och det finns något för alla. Badplats, café, kajakuthyrning och mysiga promenadstigar, är GFC- och landslagsanfallaren Pauline Hammarlunds omdöme av pärlan i östra Göteborg. 

För att ta del av alla de tillfrågade idrottsprofilernas smultronställen, kika in bildspelet.  

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.