"Det är dukat och klart för Partille mot Skåne"

ANNONS
|

Det fanns bara ett 50-tal ströbiljetter till årets största handbollsfest på fredagskvällen. Det kommer bli fullsatt i Malmö Arena. En liten klick vinrött, en lite större klick svartklädda. Men största klacken kommer tveklöst från Kristianstad. Om fjolårets färg var röd så är det orange som gäller i dag.

Det är 59 år sedan IFK Kristianstad vann senaste guldet och som staden har längtat. Kristianstadbladet sprutar ut artiklar, både på nätet, men även i tidningen, som levererar en 48 sidor kraftig bilaga dagen till ära. Kristianstad centrum är enligt rapporter helt skrudat i orange, det kommer att avgå extrainsatta tåg till Malmö från den skånska grannen, butikerna i Kristianstad rapporteras ha sålt slut på orangefärgat nagellack, tusentals tröjor är sålda. Men blir det för mycket för spelarna?

ANNONS

Vi minns hur luften pös ur uppblåsta Guif-spelare och supporters i fjol när Sävehof mosade Eskilstunalaget. Efteråt snackade sörmlänningarna om att pressen blivit för stor. Det är naturligtvis inte säkert att Kristianstads spelare reagerar på samma sätt. Laget tog sig tillbaka till elitserien i fjol, eller kanske i fjor som skåningarna envisas med, klarade förnyat kontrakt via kval och inte en människa hade väl trott att det skulle bli final redan i år. Även om laget är väl så namnkunnigt med spelare som Jesper Larsson, danskarna med Lars Möller Madsen i spetsen och norske linjeprofilen Hykkerud, för att nämna några.

Sävehof lär göra vad de kan för att sno guldet. Det finns gott om rutin och spelarna är vana vid att ha publiken emot sig. Det snackas om 600 biljetter till Partille och 6 000 till Kristianstad. Men det har bara fungerat som tändvätska tidigare.

Damfinalen då? Lugi är det enda laget som slagit Sävehof det senaste ett och ett halvt året. Så visst kan Sabina Jacobsen & Co. Men får de ordning på skallarna? Inte heller i Lugi finns det någon finalrutin, laget debuterar faktiskt i eftermiddag. Jag tror ändå att det blir stenhårt, men att Cecilia Grubbström och lagkompisarna i Sävehof kammar hem det.

ANNONS

Det är dukat och klart för Partille mot Skåne. Trippel dubbel till 031? Blandar du Skånes färger, rött och gult, blir det i och för sig – orange.

ANNONS