Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

"Det är de som ska vara nervösa"

Inför säsongen tippade övriga tränare att Heid skulle åka ut. Men Camilla Hultgren Dahlberg trodde på sina spelare - som nu laddar för slutspel mot giganten Sävehof. – Det är de som ska vara nervösa, vi har allt att vinna, säger hon lugnt.

Det är måndag kväll i Heidhallen i västra Göteborg där Camilla Hultgren Dahlberg drillar sin spelare.
Det är full fart och fullt tryck i varje moment. Ingen går på sparlåga, inget lämnas åt slumpen.

– Nu är vi i slutspel och alla är taggade. Det är ju det här vi kämpat för, det är nu vi ska njuta av grädden på moset, säger hon.

Ingen djärv gissning

Att seriesegrarna Sävehof skulle välja åttan Heid var ingen djärv gissning – i synnerhet inte efter överkörningen för en vecka sedan då Partillelaget vann med 14 bollar.
– Så där kan vi inte hålla på i ett slutspel, då är det kört. Vi måste ha full satsning i precis allt vi gör, det går inte att spela på halvfart mot ett lag som Sävehof, säger Camilla Hultgren Dahlberg och fortsätter:
– Dessutom måste vi spela klokt, gör vi misstag så utnyttjas det direkt. Sävehof är ett lag med skickliga spelare på varje position, säger hon.
Risk för att de underskattar er?
– Det tror jag verkligen inte. Däremot tror jag att nerverna kan påverka spelarna i Sävehof, det är de som har pressen på sig. Kan vi få dem ur balans genom att spela bra så kan mycket hända. Jag menar, det är vi som vi slår underifrån, kan spela avslappnat och gå in för att ha kul. Dessutom ska man komma ihåg att vi har ett bra lag, betonar hon.

Två skadade nyckelspelare

Dessvärre fick Heid två tunga avbräck just i samband med senaste matchen mot Sävehof. Elin Svensson stukade foten på uppvärmningen och precis i slutet av matchen åkte Kristina Zubonja också på en stukning, den senare något värre än den förra. Vid måndagens träning satt de på varsin cykel och såg på när lagkompisarna tränade.
– Det är klart att det känns tungt. Men vi tänker positivt och hoppas att vi ska kunna vara med, även om det inte blir i första matchen, säger duon.

Camilla Hultgren Dahlberg hade förstås gärna haft alla spelare friska.
– Där tappar vi två tunga pjäser. Mittsexan Elin har varit duktig i försvaret och Kristina som mittnia har varit drivande hela säsongen. Bli de friska är det en bonus, men inledningsvis räknar jag med att möblera om lite, säger hon inför slutspelet som avgörs i bäst av fem matcher och som inleds i Partille Arena på söndag.

Mittsexan med målkänsla

En av spelare som får stort ansvar är Johanna ”Foppa” Forsberg. Hon kom från Sävehof 2015 och återvänder dit nästa säsong. Under tiden har hon utvecklats i Heid.
– Det har varit oerhört betydelsefullt för mig att få spela i Heid säger hon, som den här säsongen dessutom blivit en målgörare av rang, 101 mål.
– Inte så pjåkigt av en mittsexa, va? Jag ska försöka göra minst lika många i slutspelet, säger hon med ett skratt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.