Kylian MBappé. Arkivbild.
Kylian MBappé. Arkivbild.

Deschamps avslöjar Mbappés flytt

Kylian Mbappé är på väg till Paris. Men är det enbart för EM-kvalspel, eller ska han först skriva på för Paris Saint-Germain? Förbundskaptenen Didier Deschamps avslöjade klubbytet på en presskonferens:

ANNONS
|

Enligt radiostationerna France Info och RMC betalar PSG 180 miljoner euro (motsvarande 1,7 miljarder kronor), inklusive bonusar till anfallstalangen. Det skulle göra Mbappés övergång till tidernas näst dyraste efter Neymar, som blev klar för PSG tidigare i sommar.

Men tidningen l'Équipe skriver att det kan bli tal om ett lån inledningsvis, eftersom PSG är orolig över Uefas financial fair play. Om Uefa anser att den förra franska mästarklubben bryter mot konkurrensreglerna kan PSG straffas. Enligt tidningen innehåller PSG:s låneavtal med den regerande mästerklubben en option som säger att PSG senare kan köpa loss 18-åringen från Monaco för 180 miljoner euro.

ANNONS

På torsdag stänger sommarens transferfönster. Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps, som samlar landslaget på måndagen för VM-kvalspel mot Nederländerna på torsdag och Luxemburg på söndag, sade i förra veckan att ingen spelare släpps iväg från landslagssamlingen för att skriva på kontrakt. Därför måste Mbappés övergång göras klar under dagen.

På måndagens pressträff avslöjade Deschamps att supertalangen byter klubb, utan att nämna PSG specifikt.

- Han byter klubb men stannar i Ligue 1. Framtiden får utvisa om han tog ett bra beslut, säger förbundskaptenen enligt Get French Football.

Kylian Mbappé, uppväxt i en förort till Paris, slog igenom ordentligt i våras och gjorde under säsongen totalt 15 mål på 29 matcher i ligan.

TT-AFP

Fakta: Historiens dyraste övergångar

1) Neymar, Barcelona till PSG, 2,11 miljarder kronor.

2) Ousmane Dembélé, Dortmund till Barcelona, 998 miljoner kronor (kan stiga till 1,4 miljarder).

3) Paul Pogba, Juventus till Manchester United, 998 miljoner kronor.

4) Gareth Bale, Tottenham till Real Madrid, 958 miljoner.

5) Cristiano Ronaldo, Manchester United till Real Madrid, 893 miljoner.

6) Gonzalo Higuain, Napoli till Juventus, 856 miljoner.

7) Neymar, Santos till Barcelona, 838 miljoner.

8) Romelu Lukaku, Everton till Manchester United, 808 miljoner.

9) Luis Suárez, Liverpool till Barcelona, 782 miljoner.

10) Alvaro Morata, Real Madrid till Chelsea, 777 miljoner.

ANNONS