Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Derbyt avbröts: "Det är en skam för oss"

Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby blev riktigt rörigt. Först avbröts matchen efter att Djurgårdssupportrar tagit sig ner från läktaren. Stöket fortsatte efter matchen när ett antal supportrar attackerade polisen. - Man gick till angrepp mot polisen, säger Lars Byström.

Med runt tio minuter kvar av Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården avbröts matchen sedan Djurgårdssupportrar tagit sig ned från läktaren och ställt sig bakom ena målet. 

– Det var publik som kom ner från på arenan, det var en del inkastade föremål och bengaler, säger Stefan Johansson, matchdelegat till C More.

Spelarna togs snabbt av planen efter att beslutet om att avbryta tagits.

– Det är tråkigt, fotboll ska avgöras på planen. Det är inte acceptabelt och det är en skam för oss som är Djurgården, säger Djurgårdens sportchef Bo Andersson till C More.

Matchen upptogs igen 21.15 efter drygt 20 minuters avbrott.

Stökig stämning

Utöver stormningen blev spelare även flera spelare attackerade av så kallad grön laser. Detta efter att supportrar på lektaren riktat sådana mot spelarna. Under matchens gång ska polisen tagit upp två anmälningar gällande försök till grov misshaden på grund av "laserattackerna". Polisen rubricerar det som försök till grov misshandel, men har ännu ingen misstänkt för brottet.

- Det finns alltid bra med filmmaterial, evenutellt kan man lagföra någon föra det hela, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

Är det vanligt att supportrar använder så kallad grön laser?

- Det är inte jättevanligt, men det har hänt vid tidigare tillfällen.

Stökigheterna fortsatte efter matchen då tumult uppstod utanför arenan, då flera supportrar ska ha attackerat polisen.

- Man gick till angrepp mot polisen, säger Lars Byström. 

I samband med attacken mot polisen ska två poliser ha skadats, varav en fick föras till sjukhus för en skada i handen. Brottet rubriceras som Våldsamt upplopp. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.