Tobias Hysén blev poängräddare för IFK Göteborg i 1–1-matchen mot Elfsborg.
Tobias Hysén blev poängräddare för IFK Göteborg i 1–1-matchen mot Elfsborg.

Deppigt Blåvitt efter oavgjort

Två målskyttar i form – men också med varsin jättemiss. I stället fick IFK Göteborg och Elfsborg fick nöja sig med 1–1.

ANNONS
|

Det har stormat en del både kring IFK Göteborg och Elfsborg den här säsongen. Medieuppgifter om spelarmissnöje med Blåvitts sportchef Mats Gren och med Elfsborgstränaren Magnus Haglund har varvats med motiga resultat i serien.

Men till söndagskvällens match kom både "Blåvitt" och Elfsborg med storsegrar i ryggen. För Elfsborgs del dröjde det heller inte ens tre minuter innan Issam Jebali, målskytt även senast, hittade rätt.

Men även IFK Göteborg har en målskytt i form. Tobias Hysén gjorde två mål mot Sundsvall senast och fick nu foten perfekt på en stenhård passning från Elias Mar Omarsson ett par minuter före halvtidsvilan.

ANNONS

- Jag var på rätt ställe och vinklade in den. Det är väl ett sådant mål man gör när man har gjort två mål i matchen innan, säger Hysén.

Blåvitt utbuat

Men så mycket roligare fick varken han eller kollegan i Elfsborgsanfallet.

Det blev en intensiv match mellan två lag i viss poängnöd. Men inga fler mål.

I stället brände Issam Jemali ett nästan identiskt läge som vid sitt ledningsmål, medan Tobias Hysén hade ett skott som passerade strax utanför målet.

När slutsignalen gick möttes Blåvittspelarna av burop från publiken, efter det fjärde oavgjorda resultatet på hemmaplan hittills i år.

- Det är lite för många felpass på missförstånd och felval, man väljer fel passning helt enkelt, säger Tobias Hysén kritiskt.

För Elfsborg var poängen dock ändå en liten seger. IFK Göteborg är en svår bortamatch för Boråslaget, som inte vunnit i Göteborg sedan 2003.

ANNONS

- Det var viktigt att inte förlora. Varje poäng är viktig nu när allsvenskan är så tajt, konstaterar Issam Jebali.

Ödesmöte väntar

Nu återstår bara en omgång till sommaruppehållet.

Dessförinnan har "Blåvitt" dock något av ett ödesmöte på tisdag, då styrelsen ska träffas och diskutera framtiden. Två tydliga alternativ finns – gasa eller bromsa. Enligt klubbens ordförande Frank Andersson handlar det om att antingen fortsätta att satsa högt, eller att minska spelarbudgeten och göra en nysatsning för att få ordning på ekonomin.

- Det är inte så illa ställt, men för att få ihop ekonomin i slutänden på året måste vi sälja spelare. Så det hade kanske varit bättre att komma till en nivå då man faktiskt kunde behålla spelarna, sade Andersson till Cmore i pausen.

TT

ANNONS