Denis Spitsov bröt handen på träning – missar resten av VM

VM är över för det ryska medaljhoppet Denis Spitsov. 24-åringen kraschade på träning och bröt handen, det rapporterar norska Dagbladet.

ANNONS
|

Denis Spitsov är en av världens bästa fristilsåkare och var ett av de ryska medaljhoppen i onsdagens VM-tävling över 15 kilometer fristil.

Men så blir det inte. Spitsov kraschade på träning och röntgen visade en fraktur i vänster hand, det rapporterar norska Dagbladet med hänvisning till det ryska skidförbundet. Nu är VM över för ryssen som reser hem till Ryssland för att rehabilitera sin skada.

Spitsov har visat bra form tidigare under säsongen och var bland annat snabbast snabbast av alla upp för slalombacken i Tour de Ski och slutade trea totalt. 2018 vann han OS-brons på 15 kilometer fristil.

ANNONS

LÄS MER:Guide: Allt inför skid-VM i Oberstdorf

LÄS MER:Dahlqvist kör VM-milen – Svahn utanför laget

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS