Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tiger Woods blir gratulerad efter segern i Tour Champhionship.

"Den största comebacken genom tiderna"

Fyra ryggoperationer på fyra år och inte en tourseger sedan augusti 2013. Nu är Tiger Woods en vinnare igen och segern har gett eko i golfvärden.

Med totalt elva under par tog Tiger Woods, 42, sin första seger på PGA-touren sedan 2013 när han vann Tour Championship. Segern var kronan på verket i vad som har varit en säsong som stadigt har gått framåt efter flera tuffa år – både på golfbanan och privat.

När Woods satte den sista putten på det 18:e hålet visste jublet inga gränser och Woods själv sa att han hade svårt att hålla tårarna tillbaka. Timmarna efter segern har han hyllats på flera håll i golfvärlden.

"Visste att han skulle vinna snart"

"Jag kunde inte ens drömma om att Tiger Woods skulle kunna komma tillbaka och slå som han gjorde. Jag tror att det går att säga att han har slått bättre än vad han någonsin har gjort i sitt liv. Han har spelat fantastiskt! Jag tror att Tiger Woods problem under åren har varit mellan öronen, eftersom han behövde komma ihåg hur man vinner igen. Tiger har varit nära. Man visste att han skulle vinna snart, och den här veckan gjorde han det," skriver den 18-faldige majorvinnaren Jack Nicklaus på Twitter.

Ett tag såg det ut som att Woods skulle kunna ta hem hela Fedex Cup. Till slut blev det dock engelsmannen Justin Rose som vann, och i hans segertal passade han på att hylla Woods.

- Jag vill gratulera Tiger nu. Jag tror att golfvärlden är riktigt stolt över dig och superglad över ditt spel och vart golfen är på väg.

Hyllas av Ryder Cup-motståndare

28 september börjar ännu en stor tävling för Woods – Ryder Cup. Han har fått ett wild card till USA:s lag som tar sig an lag Europa i Paris i helgen. En av hans kommande motståndare, engelsmannen Tommy Fleetwood, var mäkta imponerad.

"Alla som ser det här hemma, alla som var där när det hände. Vi har just bevittnat den största comebacken genom tiderna!" skriver den 12-rankade Fleetwood på Twitter.