Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chelseas Marcos Alonso, i blått, och Arsenals Hector Bellerin gjorde var sitt mål i Londonderbyt.

Delad pott i händelserikt Londonderby

En spanjor brände två frilägen. En annan gjorde 2–1 för ett Chelsea som gick mot segern. Trodde alla. Men Arsenal hade också en målsugen spanjor – vilket gav 2–2 i ett sprakande Londonderby.

Det var kampfyllt, underhållande men mållöst till en början i Londonderbyt mellan Arsenal och Chelsea. Chanser fanns det däremot.

Alvaro Morata hade en av dem, när han sprang sig helt fri efter att ha överlistat ett sömnigt Arsenalförsvar.

Gäspningar är dock smittsamma. Moratas avslut, en bit utanför från nära håll, var allt annat än piggt och alert.

Desto mer fart var det i Alexis Sanchez skott från nära håll åt andra hållet – och hans skott träffade desto mer saker än Moratas.

Först en stolpe, sedan vidare till den andra. Och ut.

Vänsterbacken gjorde det

Om det inte var stolpar eller sömniga avslut så var det Thibault Courtois och Petr Cech. Målvakterna stod båda för kvalificerade räddningar innan den förstnämnde fick ge vika dryga timmen in i matchen.

Jack Wilsheres rökare, som gick i nät via stolpen, var otagbar för Chelseas belgiske burväktare.

Arsenalglädjen blev dock kortvarig.

Kort därefter fick Chelsea straff efter att Hector Bellerin träffat en Eden Hazard-fot i stället för bollen. Hazard tog straffen själv och placerade den centralt och förbi en chansande Cech.

Alvaro Morata, som fortsatte vara ovän med motståndarmålet, fick sedan sitt andra friläge i matchen efter att ha stångat sig förbi Calum Chambers, men sköt över.

I stället var den en annan spansk huvudstadsprodukt som skulle kliva fram.

Högerbacken Davide Zappacosta stod för förarbetet till Marcos Alonso som smugit sig in i centralt. Vänsterbacken, som är fostrad i Real Madrids ungdomsakademi, kunde enkelt raka in 2–1 för gästerna.

Bellerin fick sista ordet

Där och då såg Chelseasegern ut att vara säkrad. Men några riktigt hektiska övertidsminuter väntade.

I första övertidsminuten fick Hector Bellerin, Arsenals spanske ytterback, skottläge från distans. Bellerin drog på, med precision, i nät.

Som om inte den dramaturgiska tvisten var nog fick Alvaro Morata sitt tredje (!) friläge i anfallet efter åt andra hållet.

Tredje gången gillt?

Nej då. Rakt på Cech.

Däremot var Davide Zappacosta minst sagt nära att raka in returen från Moratas avslut, när han dundrade bollen i ribban.

Men matchen slutade 2–2, vilket innebar att båda lagen tappade mark i en, om man räknar bort överlägsna serieledaren Manchester City, ytterst tajt toppstrid.