Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Juan Martin del Potro, Argentina, fick lyfta den väldiga Stockholm Open-bucklan för andra året i rad.

del Potro försvarade titeln i Stockholm

För andra året i rad vann Juan Martin del Potro titeln i Stockholm Open. Serven blev avgörande i finalen (6–4, 6–2) mot Grigor Dimitrov, Bulgarien.

Juan Martin del Potro är mer skadeförföljd än de flesta spelarna på tennistouren. I början av förra året var han rankad så lågt som 1045 efter två år där han begränsades till ett tiotal matcher på grund av flera handledsoperationer. Men sedan dess har argentinaren sakta men säkert tagit sig tillbaka till toppen.

- Att komma nära topp 10-killarna är en dröm efter alla mina problem med handleden, säger den 19-rankade argentinaren.

Särskilt bra verkar 29-åringen trivas i Stockholm. Här har han nu vunnit de två senaste av sina 20 titlar. I år väntade vad som på förhand beskrevs som en drömfinal mot 2013 års mästare Grigor Dimitrov.

Men matchen blev odramatisk.

Tung serve

del Potro är känd för sina tunga slag. Framför allt var det serven som blev segervapnet. Medan Dimitrov noterades för två dubbelfel redan i sitt första game och bjöd på flera misstag i matchen, var del Potro nästan felfri. När Dimitrov stack upp slogs han tillbaka av projektiler i hastigheter över 200 km/h.

TT: Var serven viktigast i dag?

- Det var nyckeln i matchen. Jag höll alla mina servegame och gjorde många ess. På alla sätt min bästa match den här veckan, säger del Potro.

Han stod för det enda servegenombrottet i första set, fram till 3–2, och släppte själv bara till en breakboll. När del Potro servade för första set vid 5–2 gick Dimitrov fram till 30–0, men den regerande mästaren svarade med fyra stenhårda servar som bulgaren inte kunde stå emot.

I andra set bröt del Potro tidigt fram till 2–1. I nästkommande game vann den mer allsidige Dimitrov matchens längsta duell, till dagens högsta jubel i Kungliga, och skaffade sig en breakboll. Men del Potro tog sig återigen ur knipan med serven. Han bröt även fram till 5–2 och servade sedan hem matchen.

- Jag kände stort självförtroende med hela mitt spel i dag. När jag behövde ett ess, gjorde jag ett ess. När jag behövde en forehandvinnare, gjorde jag det. I en final måste man spela perfekt och jag spelade riktigt bra.

En miljon

Vinnaren i Stockholm belönades med strax över en miljon kronor i prispengar. Förloraren fick nöja sig med drygt 530 000 kronor.

Båda finalisterna hoppas återvända nästa år när Stockholm Open, den äldsta inomhusturneringen på touren, spelas för 50:e gången.

- Jag älskar verkligen att spela tennis här i Stockholm. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka nästa år, säger del Potro.