Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Del Bosque stor i motgången

Förudmjukad, men en stor man i motgången. Spaniens förbundskapten Vicente del Bosque sträcker upp händerna efter det spanska VM-uttåget. -Jag har inga ursäkter, säger han.

Spaniens två raka förluster och snöpliga slut som regerande mästare platsar bland de större negativa överraskningarna i VM-fotbollens 84-åriga historia.

Få, för att kanske säga ingen, kunde förutse den. Del Bosque verkar lika förvånad som alla andra.

-Vi varit tillsammans i 24-25 dagar, tränat bra, spelarna var fräscha, vi trodde att vi var bra. Men varför det gick som det gick? Jag vill inte svara på det nu. Jag vill tänka på det som hänt. Få lite tid att tänka.

"Kämpade till slutet"

-Vi har spelat två matcher som inte har varit bra, mot Holland och Chile, och det är anledningen att vi får lämna VM. Naturligtvis är vi ledsna, men i dag spelade vi bättre i andra än mot Holland. Vi hade många chanser men tyvärr var det inte tillräckligt. Chile spelade som väntat. Höll sig till sin stil, fysiska och modiga. -Men jag har inga ursäkter. Vi har spelat sämre än både Holland och Chile. Mina spelare kämpade till slutet och gjorde sitt bästa. Jag har inga klagomål på det.

Del Bosque är inte dummare än att han förstår att framtid som förbundskapten snart kan vara över. Efter det monumentala fiaskot höjs åtskilliga röster som kräver förändring.

Hans tid ute?

-När sånt här händer i ett stort mästerskap får det konsekvenser. Det är inte rätt att analysera det nu. Det finns tid att göra det. Det här laget är bra, men vi måste se över vad som är bäst för spansk fotboll och det gäller mig också.

Din syn på Chiles framtid i VM?

-Jag har berömt dem och det är inte för att säga något snällt. De har en positiv attityd och blir farliga för vem som helst.