Victor Edvardsen och Degerfors får spela på Stora Valla i helgen. Arkivbild.
Victor Edvardsen och Degerfors får spela på Stora Valla i helgen. Arkivbild. Bild: Tommy Pedersen/TT

Degerfors får klartecken för spel på Stora Valla

ANNONS

På söndag spelas det allsvensk fotboll på Stora Valla i Degerfors för första gången sedan 1997. Arenan blev godkänd under torsdagens besiktning och Degerfors kan därför ta emot serieledande Djurgården där.

– Det är klart att det är skönt. Det hade varit en stor besvikelse om vi hade behövt åka till Örebro igen. Det var en lättnad att det gick vägen. Vi vill spela hemma och vi vill spela på naturgräs, säger sportchefen Patrik Werner till KT-Kuriren.

Degerfors har hittills bara spelat en hemmamatch i den allsvenska återkomsten, mot Kalmar FF i just Örebro, eftersom Stora Valla inte dög för spel då. Därutöver har "Rödvitt" spelat tre bortamatcher.

ANNONS

Lotten avgör vilka åtta lyckliga säsongskortsinnehavare som får se matchen på plats. Utanför Stora Valla införde Degefors kommun tidigare i vår vistelseförbud, för att hindra trängsel bland supportrar som vill heja fram hemmalaget under matcherna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS