Denni Avdic dök upp på rätt ställe igen. Med mål för andra matchen i rad räddade AIK-anfallaren poäng (2–2) hemma mot Östersund.

”Defensiva mittfältaren” Avdic räddade poäng

Han tränar som defensiv mittfältare. Men gör succé som inhoppande anfallare. Denni Avdic sena mål räddade en poäng (2–2) för AIK hemma mot Östersund.

|

I sista matchen före sommaruppehållet gjorde inhopparen Denni Avdic det viktiga 2–1-målet i segern borta mot Eskilstuna. Då återstod det fem minuter av matchen.

Hemma mot Östersund agerade Avdic återigen poängräddare som inhoppare.

Anfallaren hade bara varit på planen i nio minuter när han dök upp vid den bortre stolpen på ett inlägg från Kristoffer Olsson och stötte in 2–2 i den 87:e minuten.

- Jag kom in för att bidra med tyngd framåt. Jag chansade på att backen gör – som backar ofta gör – försöker täcka ut bollen och glömma bort spelaren på bortre.

Avdic har fått knappt med speltid i AIK-tröjan och den 15 juli ökar konkurrensen i anfallet ytterligare när argentinaren Nicolas Stefanelli blir spelklar.

- Just nu tränar jag som defensiv mittfältare för det mesta. I alla fall de senaste två veckorna. Men han (tränaren Rikard Norling) vet att jag kan hoppa in där framme också.

Första allsvenska målet

Det var två formstarka lag som startade om i allsvenskan efter en månads uppehåll. Östersund hade tre raka segrar i ryggen och på samma poäng i tabellen fanns AIK, som dock bara fick 0–0 i Europa League-kvalet mot Klaksvik från Färöarna.

I Östersund hade Gabriel Somi sin kanske största match i karriären med sin två första allsvenska mål. Saman Ghoddos vände bort Jesper Nyholm och hittade en omarkerad Somi i straffområdet för 1–0 i den 22:a minuten.

- En otrolig prestation av Saman, tackade Somi.

Men hans andra mål, som betydde 2–1 i andra halvlek, var helt hans eget. En kanonträff från distans.

- Man får självförtroende per automatik av att göra mål, tror jag.

- Det är en Carlos-fot jag har. Jag använder den inte ofta men det kommer.

Goitom målskytt i comebacken

Emellan Somis båda mål gjorde Henok Goitom 1–1 i sin comeback efter en knäskada. Gästande Östersund styrde med sitt skickliga passningsspel, men AIK hade ändå många omställningslägen. Kvitteringen var frukten av en sådan, när slitvargen Daniel Sundgren glidtacklade till sig bollen och frispelade Goitom med en hög djupledsboll. Goitom var sedan iskall.

- När de håller i bollen så länge som de gör och vi får lägena så tror jag att vi är trötta för stunden. Då måste man fatta rätt beslut, säger Goitom.

- Vi kunde ha ställt om bättre i matchen, anser anfallaren, som spelade 90 minuter för första gången sedan april.

- Första 45 kändes bra, ju längre matchen led blev det tyngre. Som anfallare får man självförtroende av att göra mål.

I slutändan var det två besvikna lag efter två tappade poäng. Avståndet upp till serieledaren Malmö FF är nu åtta poäng. Östersunds Bwra Nouri kunde dock se ljusglimtar.

- Att vi matchar AIK betyder mycket, men att vi är missnöjda tyder också på att vi inte än nått vår potential.