Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bryson DeChambeau har lärt sig en läxa.
Bryson DeChambeau har lärt sig en läxa. Bild: Jacob Kupferman/AP/TT

DeChambeaus miss: Flög 300 mil mellan rundorna

Bryson DeChambeau flög hem från veckans PGA-tourtävling i Charlotte i tron att han hade missat kvalgränsen.
Men det hade han inte.
Efter drygt 300 mils flygning var han tillbaka på första tee tidigt på lördagsmorgonen.

När US Open-mästaren Bryson DeChambeau hade spelat klart på fredagen låg han två slag över par och var övertygad om att han skulle missa "cutten". Så den 27-årige golfstjärnan packade ihop grejerna och satte sig på privatplanet hem till Dallas, 160 mil västerut.

Det skulle han inte ha gjort.

Framåt eftermiddagen blev vädret i Charlotte sämre, konkurrenternas scorer likaså, och halvvägs in i tretimmarsflygningen gick det upp för honom att han kanske skulle klara kvalgränsen.

– Jag tänkte "va, inte en chans. Jag kommer inte att klara den", säger han.

När han väl landade i Dallas framåt 18-tiden på kvällen var misstaget ett fullbordat faktum. Klockan 08.10 på lördagsmorgonen behövde han vara tillbaka i Charlotte för att slå ut på den tredje rundan.

– Jag lärde mig en läxa, helt klart, säger DeChambeau.

Flygpersonalen behövde bytas ut, planet tankas och 02.45 på natten lyfte privatplanet igen från Dallas. Då hade DeChambeau hunnit med ett pass i gymmet och sovit några timmar hemma i sin egen säng.

– Jag kom fram hit vid 06.20, körde i 30 minuter till golfbanan, satte på mig kläderna i omklädningsrummet och gick ut till puttinggreenen.

Det var ingen billig blunder, men det drabbar å andra sidan ingen fattig – DeChambeau har hittills spelat in motsvarande runt 200 miljoner kronor på PGA-touren.

Och det lär bli en hyfsad prischeck även i veckans tävling.

För efter sin nattliga flygtur gick DeChambeau ut och spelade strålande golf med fem birdies innan det blev en dubbelbogey på sista hålet. Han ligger preliminärt på runt 30:e plats inför sista rundan.

Carl Göransson/TT