Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Rebecca Peterson är klar för andra omgången i Franska mästerskapen. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Debuterande Peterson vann i Paris

Avancemang i sin första Franska mästerskapen-turnering och minst 809 000 kronor rikare. Rebecca Peterson har all anledning att vara nöjd efter att ha slagit ut taiwanesiskan Hsieh Su-Wei, rankad 45:a i världen, i första omgången.

96-rankade Peterson vann med 6–4, 6–3 i sin andra grand slam-match i karriären. I fjol kvalade hon in till US Open där hon förlorade i första omgången.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Jag hanterade mig själv bra och hade bra fart i slagen, jag utnyttjade mina styrkor på ett bra sätt, säger Peterson som redan tjänat motsvarande 809 000 kronor, vilket är vad förloraren i andra omgången får, till SVT.

Det var på förhand ingen lätt uppgift för 22-åringen från Stockholm. Hsieh, som tidigare varit världsetta i dubbel, slog förra året i ut världsåttan Johanna Konta i Paris-turneringen.

Men Peterson är i bra form. Hon vann ITF-turneringen på grus i franska Cagnes-sur-Mer tidigare i maj vilket gjorde att hon för första gången klev in på 100-listan på rankningen.

Hon överraskade taiwanesiskan i första set då hon gick till en 5–1-ledning. Sedan verkade det som om nerverna tog över och Hsieh vann tre raka game. Peterson kunde dock bryta till setseger 6–4.

Hsieh tog de två första gamen i andra set, men Peterson kom tillbaka och vann de tre följande. Efter 3–3 vann svenskan tre raka game för matchen.

Jag är jätteglad. Det var en del nerver och jag har ju aldrig spelat huvudturneringen i Paris, säger Peterson.

I andra omgången väntar ännu svårare motstånd: 33-rankade Mihaela Buzarnescu, Rumänien, som besegrade Vania King, USA, med 6–3, 6–3.