Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Dyvik har aldrig drömt om OS. Sportintresset finns inte där. "Men det är klart att jag förstår att det är häftigt", säger hon.

Debutanten som är helt ointresserad av OS

OS är de flesta idrottarnas stora dröm. Anna Dyvik är undantaget. Kanske kan OS-debutantens ointresse för sport vara en fördel.

Vid frukosten i OS-byn tar sig kanske snowboardesset Shaun White en kopp svart samtidigt som flerfaldiga OS-guldmedaljören i skidskytte Darja Domratjeva funderar på om hon ska inleda dagen med äggröra eller gröt.

Den olympiska världen, med världsstjärnor i varje skrymsle, kan bli mycket att ta in för en OS-debutant.

"Lite hemskt"

Svenska längdåkaren Anna Dyvik, 23, kunde inte bry sig mindre.

- Det är lite hemskt egentligen, att jag är här. Jag har inte direkt drömt om att åka OS, säger hon inför tisdagens sprint.

Hon hänförs inte av idrottskändisarna. Hon vet inte vilka de är.

- Nej, jag känner väl igen Lindsey Vonn och Mikaela Shiffrin, de är ganska coola. Och Henrik Harlaut känner jag också igen, honom har jag sagt hej till i alla fall. Och då känner jag mest igen dem från Instagram.

Anna Dyvik är i princip ointresserad av sport om det inte är hon själv, eller någon närstående, som utövar den.

- När någon sitter och snackar om sport så är det bara för mig att sitta och nicka och le. Det har jag nog blivit ganska bra på. Men om jag skulle försöka vara idrottare också vid sidan av, bara för att andra är det, så skulle det nog vara ganska jobbigt. Jag är ju inte så intresserad.

Såg OS-stafett – typ

För henne är OS en tävling bland många. Enda gången hon har följt OS är i princip när damerna tog stafettguld för fyra år sedan.

- Och då tittade jag bara på Charlottes sträcka, om jag ska vara ärlig.

Hon har dock svårt att se nackdelar med att ta OS-febern med ro.

- Ja, det har jag väl känt flera gånger förut. När man har åkt JVM och liknande så har jag inte tyckt att det är någon grej, och då har jag ofta höjt mig.