Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Debutanten sågar Tysklands frikort

Sverige får inte spela kvartsfinal i handbolls-VM efter att ha fallit mot Polen i åttondelsfinalen. Men det får Tyskland - som Polen egentligen slog ut redan i kvalet. -Det känns ju för jävligt, säger Markus Olsson.

Tyskland fick sin plats i Qatar-VM av det internationella handbollsförbundet, trots att laget förlorat playoff-spelet mot Sveriges banemän i Polen. Anledningen, enligt IHF, var att Australien - som kvalat in på egen hand - är för dåligt för VM-spel och behövde bytas ut.

Tyskarna vann sedan grupp D, där Polen slutade trea och således blev Sveriges åttondelsmotståndare.

-Det blir ju så när Tyskland helt plötsligt kommer in här. Och så går de bra också, då flyttar de ju ner andra bra lag. Det kan man ju ha en jävla massa åsikter om, men det är ju för sent nu, säger Sveriges vänsternia Markus Olsson, besviken efter det svenska uttåget.

Just vänsterniopositionen var ett av de största svenska frågetecknen inför mästerskapet. Med ett nej tack från Kim Ekdahl du Rietz blev det två debutanter, Markus Olsson och Viktor Östlund, som fick ta hand om den positionen.

Och det har gått okej, menar Olsson.

-Jag vet inte hur det har sett ut, jag har inte sett någon hel match, men jag hoppas inte att det har synts att både jag och Viktor har varit debutanter. Att vi har smält in bra i laget. Det tror jag och hoppas och det känns ju bra.

Mot Polen fick Olsson, som tidigare fått mer sparsamt med speltid, i skadade Kim Anderssons frånvaro ta ett stort ansvar för skyttet tillsammans med Viktor Östlund.

-De krigar på och gör det fantastiskt bra. De försöker varenda jävla gång. Man kan inte klandra dem heller. De gör vad de kan, säger lagkaptenen Tobias Karlsson. -Jag tycker att vi visar med Markus, Östlund och "Zacke" (Mattias Zachrisson) att det finns massor att bygga på. Det är många spelare som i alla fall fått bra erfarenhet för kommande mästerskap.