Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Dani Holmqvist i Evian Championship.

Debutanten Holmqvist bästa svenska i Evian

När de största svenska namnen inte riktigt fick till det klev en debutant fram. Dani Holmqvist är fyra slag från täten och delar 17:e plats i Evian Championship efter första rundan.

Holmqvist slutade dagen på 69 slag, två under par, efter en stark avslutning. Birdies på hål 7 och 8 (hon inledde på 10:an) reparerade dubbelbogeyn på hål 6, där hon var nere i två olika fairwaybunkrar.

- Det kändes lite onödigt och surt med en dubbel, jag tyckte att jag slog ett jättebra utslag där. Men skönt att avsluta med birdies, säger 30-åringen.

Debuterar i Evian

Doldisen gör sin första start i majorn i Évian-les-Bains, men det var först efter rundan som orutinen märktes. Efter att ha spelat klart dök Holmqvist aldrig upp för att prata med media, men hon ställde lite senare upp för en kort telefonintervju med TT.

- Det är en tuff bana, men slagen kändes bra och spelet var stabilt. Och jag är glad att jag mår bättre nu, säger den USA-baserade stockholmaren, som dras med en bihåleinflammation.

- Jag spelade golf nio veckor i rad, vilket kanske inte var jätteintelligent. Nu är det tredje typen av antibiotika som jag tar och nu är det äntligen något som biter, så jag kan i alla fall prata någorlunda normalt.

Holmqvist, rankad 181:a i världen, var uppe och slogs om topplaceringarna i LPGA-mästerskapet i somras. Då föll hon tillbaka under söndagen och slutade delad 28:e.

- Det är speciellt med majors och banorna är kul uppsatta. Det blir inte samma birdiehets som på andra (lättare) banor, och det är något som jag gillar. Jag spelar mycket längre banor hemma i Jupiter (Florida) när jag tränar också.

Pappa spelade i landslaget

Dani Holmqvist föddes förresten bara drygt tio mil från veckans franska spelort. 1988 såg hon dagens ljus i Bern, där pappa Hasse – 27-faldig landslagsman i fotboll – då spelade med Young Boys i schweiziska ligan. Men Hasse ville helst inte att Dani skulle spela fotboll...

- Han mutade mig med ett husdjur för att jag inte skulle göra det, berättar hon.

Att det i stället blev golf verkar ha varit ett klokt beslut och Dani Holmqvist inleder jakten på fler birdies klockan 8.25 på fredagsmorgonen. Hon ligger fyra slag efter ledarduon, Spaniens Carlota Ciganda och Puerto Ricos Maria Torres.