Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Dean Jones död - blev 59 år

Dean Jones blev en av cricketens största ikoner och vann VM-guld med sitt Australien 1987. Nu är sporten i chock efter att Jones dött efter en resa till Indien, han blev 59 år gammal.

Cricketen är enorm i många länder och en av sportens största spelare genom tiderna är Dean Jones. Den australiensiske slagmannen vann VM-guld 1987 och efter en lång och framgångsrik karriär valde han att bli kvar inom sporten.

Först som tränare.

Därefter som kommentator.

Under en resa till Indien där han var för att kommentera en match i den indiska högstaligan drabbades han av en hjärtattack.

Hans liv skulle inte gå att räddas utan Dean Jones dog, 59 år gammal.

Han sörjs nu av cricketvärlden som är i stor sorg.

”En fantastisk man med en otrolig passion för sporten”, skriver Australiens nuvarande landslagskapten Aaron Finch på Twitter.

”En underbar själ har tagits ifrån oss alldeles för tidigt. Jag fick möjligheten att själv spela mot honom under min första tour i Australien. Må hans själ vila i frid och mina kondoleanser går till hans närmaste”, skriver indiske cricketlegendaren Sachin Tendulkar på Twitter.

Det var i Australien som Dean Jones var som störst. Förra året valdes han in i Hall of Fame och även landets premiärminister, Scott Morrison, sörjer hans bortgång.

”En sann underhållare, hans känsla med slagträet och hans elektriska löpningar mellan ”wicketarna” förändrade spelet för alltid. En genuint bra man och en enorm förlust”, skriver Morrison på Twitter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.