De vann varvets vinnarkransar

ANNONS
|

– Nej, har jag. Vad kul!

Arvid Boström, 20 år från Lund, skrattar glatt när han får veta att han har vunnit den ena av de två segrarkransarna från Göteborgsvarvet. Arvid sprang varvet på stabila 1.41 trots krampkänningar sista halvmilen iförd röda glittriga tajts, svart gammal hatt och fluga.

– Det är viktigt med utstyrseln. Kläderna ger jubel från publiken och det är det som i sin tur ger motivation. Det gör så att jag kommer i mål. Jag träffade "Rosa pantern" precis efter mål och han höll med mig. Vi stod och pratade och kom väl fram till något slags konsensus.

ANNONS

Pollenallergiker

Den andra vinnaren blev 24-åriga Irma Karling som kämpade sig igenom varvet trots stora problem med pollenallergi.

– Det har varit en fruktansvärd vår. Jag har fått ta sprutor och tabletter och har bara kunnat träna inomhus. Jag är känslig för björkpollen, gräspollen, allt.

Irma Karling nominerades av sin mamma Susan som dels var stolt över dotterns prestation - hon tog sig i mål på 2.22 - dels ville att lagerkransen skulle bli en lyckönskning.

– Jag har ansökt till polishögskolan och ska göra det fysiska testet på torsdag, säger Irma Karling som alltså ställs inför två svåra prövningar inom loppet av en vecka.

ANNONS