Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/10

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

De valdes in i idrottens finrum: "Fantastiskt stort"

I våras valdes de in i Göteborgsidrottens Hall of fame – på söndagen hyllades idrottsprofilerna på Liseberg. – Fantastiskt stort att få vara en del av det här sällskapet, säger Thomas Wernerson, som är en av de nyinvalda medlemmarna.

Varje år väljs ett visst antal idrottsprofiler in i Göteborgsidrottens Hall of Fame. Personer som under sin aktiva karriär har betytt mycket för Göteborg och som har satt stora avtryck i idrottsvärlden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Under söndagen uppmärksammades 2017 års nya medlemmar med en traditionsenlig ceremoni på Liseberg, som leddes av Leif "Loket" Olsson. 

Fem idrottare och två ledare hade i år fått äran att bli invalda, en av dem är IFK Göteborgs tidigare målvaktshjälte Thomas Wernerson, som efter karriären under många år har varit expertkommentator i SVT och även haft andra roller kopplat till fotbollen. 

– Det är klart att man känner sig stolt och glad över den här utmärkelsen, det är fantastiskt stort att få vara en del av det här sällskapet, säger Wernerson som under 1980-talet var med och vann både Uefa Cup-guld och SM-guld med Blåvitt.  

"Är ödmjuk och tacksam" 

Han fortsätter: 
– Visst man har väl själv gjort några avtryck för idrottsstaden Göteborg, men om man ser till hur många fina och stora idrottsmänniskor vi har i den här stan som har blivit invalda så kan man bara vara ödmjuk och tacksam. 

Hur var ceremonin på Liseberg?  
– Det var jättetrevligt. Det var mycket folk och många gamla medlemmar på plats.  

Övriga idrottsstjärnor som 2017 har valts in i Hall of fame är Christian Olsson, friidrott, Susanne Ljungskog, cykel, Anders Broström, ishockey och Magnus Petersson, bågskytte. Ledarna var Göran Petersson, segling och Eva Johansson, handboll,

Göteborgsidrottens Hall of fame består nu av 188 medlemmar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.