De tävlar för Sverige i Gothenburg horse show

Coronapandemi och abortvirus har inte stoppat Gothenburg horse show. Nu är det klart vilka svenska ryttare som startar i världscupfinalerna i Scandinavium.
– Det är ryttare med enormt mycket erfarenhet, så det är klart att vi sätter ribban högt, säger förbundskaptenen på hoppsidan Henrik Ancarcrona i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Trots coronapandemi och spridning av herpesviruset som kallas abortvirus planerar man för att genomföra Gothenburg horse show med världscupfinaler i månadsskiftet mars-april.

LÄS MER:Herpesvirus tvingar Horse Show att flytta finaler

Nu är det klart vilka fyra ryttare från Sverige som kommer finnas med i världscupfinalerna i Scandinavium.

På grund av coronapandemin som lett till inställda kvaltävlingar har kvalreglerna till finalen gjorts om och till hopptävlingen får Sverige två platser tack vare att man arrangerar världscup och är hemmanation för finalen, platser som förbundskaptenen tillsätter.

Den svenska förbundskaptenen Henrik Ankarcrona har tagit ut Peder Fredricson och Henrik von Eckermann som svenska deltagare.

– Peder och Henrik är de två ryttare som tack vare sin höga placering på världsrankingen har kunnat förbereda sina hästar på bästa sätt och som tävlat mest frekvent på hög nivå den senaste tiden. Det gäller verkligen att ha hästarna i form för att kunna prestera på den nivån som en världscupfinal innebär, säger Ankarcrona i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Tävlingsstopp i svensk ridsport – Billdal horse show ställs in

”Vi sätter ribban högt”

Både Fredricson och von Eckerman har tidigare stått på pallen i världscupfinalen. Ankarcorna säger så här om de svenska stjärnorna på hoppsidan:

– Det här senaste året har inneburit extraordinära omständigheter med många inställda tävlingar. Men det är två ryttare med enormt mycket erfarenhet.

Henrik Ankarcrona, svensk hoppkapten.
Henrik Ankarcrona, svensk hoppkapten. Bild: MATHIAS BERGELD

Även till dressyrfinalen har Sverige två platser och de som får chansen är Patrik Kittel och Antonia Ramel.

– Det är jättekul att vi får två ekipage med till finalen. Det har ju varit ett väldigt speciellt år, men både Patrik och Antonia har kunnat starta de världscupkval som trots allt hållits och deras hästar är i väldigt fin form. Det ska bli spännande att se vad de kan prestera i finalen, säger Bo Jenå, förbundskapten i dressyr, i pressmeddelandet.

LÄS MER:Efter virusutbrottet – Gothenburg Horse Show agerar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS