Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

De sänder Duplantis Sverigedebut på Ullevi

På lördag gör Armand Duplantis Sverigedebut för året.
Nu står det klart att det blir Dplay och Kanal 5 som sänder hoppgalan på Ullevi.
– Jag kan tänka mig att han är taggad att hoppa till sig platsen som världsetta, säger programledaren Jonas Karlsson till GT.

I stället för inställda Världsungdomsspelen kommer Örgryte IS arrangera gala på Ullevi på lördag. Det blir en gala med endast två grenar – stavhopp och längdhopp.

Och det blir en hel del spännande namn som kommer till Ullevi. På damsidan i stavhoppet kommer det bli en uppgörelse mellan båda svenskstjärnorna Michaela Meijer och Angelica Bengtsson. På längdsidan kommer Khaddi Sagnia, som nyligen slog personbästa i en lokal tävling i Mölndal, tillsammans med Tilde Johansson och Thobias Montler.

Men det största stjärnnamnet som kommer till Göteborg är trots allt världsrekordhållaren och superstjärnan Armand Duplantis.

Dplay sänder galan

”Mondo” som nyligen vann en gala i Norge kommer att göra sin Sverigedebut under Öis hoppgala.

– Vi för diskussioner med flera tv-bolag så vi får se vart det landar. Vi får ju inga publikintäkter så vi vill sända galan och att folk får köpa en stödbiljett från soffan för en 50-lapp. Förhoppningsvis kan vi sälja några tusen biljetter, sa Örgryte IS Per Crona till GP när det stod klart att galan skulle bli av.

Nu rapporterar GT att det blir Dplay och Kanal 5 som kommer att sända Duplantis årsdebut i Sverige på lördag.

Direktsändningen kommer att pågå mellan 14.00 och 16.30.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.