Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Bildbyrån. 

De kan bli årets fotbollsspelare

Neymar finns inte ens med bland de nominerade. Men storspelare som Cristiano Ronaldo, Luka Modric och Kylian Mbappé gör nu upp om priset som årets fotbollsspelare. På damsidan kan Lyons norska stjärnan Ada Hegerberg vinna utmärkelsen.

Neymar bröt ett ben foten i slutet av februari och var tillbaka strax innan VM i Ryssland. Där lämnade varken stjärnan eller hans Brasilien något större avtryck och en av turneringens favoriter fick lämna efter kvartsfinalförlust mot Belgien.

När Fifas expertpanel nu nominerat de tio spelare som har chansen att vinna pris som årets spelare finns inte Neymar med.

LÄS MER: Deschamps och Zidane kan bli årets tränare

Bland de nominerade finns i stället VM:s skyttekung Harry Kane, Frankrikes supertalang Kylian Mbappé och Cristiano Ronaldo som vann Champions League med sitt dåvarande lag Real Madrid. Luka Modric vann förutom Champions League även ett historiskt silver för sitt Kroatien och får också ses som en av huvudfavoriterna till vinsten.

Att Lyon vann Champions League märks på nomineringarna på damsidan, då hela fem spelare från laget är nominerade.

Norska stjärnan Ada Hegerberg, som gjorde rekordmånga 15 mål under Champions League, är en av de som kan vinna utmärkelsen. Den 23-åriga anfallaren, som nobbar spel landslaget på grund av en konflikt med förbundet, gjorde 31 mål på 20 matcher i ligan som Lyon också vann.

Även danskan Pernille Harder, Wolfsburg, och Marta, Orlando Pride kan vinna.

En expertpanel från Fifa har gjort urvalet och nu avgör landslagsrepresentanter, medier och supportrar vilka som ska få utmärkelserna som delas ut på en gala i London den 24 september.