Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Johan Brunström vann dubbelmatchen tillsammans med Markus Eriksson. Arkivbild

DC-hjälten kan lägga av

Dubbelspecialisten Johan Brunström var en av hjältarna när Sverige besegrade Litauen och gick upp i näst högsta divisionen. I 37-åringens sista Davis Cup-match?

Elias och Mikael Ymer såg till att Sverige hade 2–0-ledning efter fredagens singlar. Sedan gick Markus Eriksson och Johan Brunström in på gruset i Båstad och gav tennislandslaget ointagliga 3–0 i matcher.

Det nykomponerade paret – för Eriksson var det dubbeldebut i DC-sammanhang – slog enkelt Laurynas Grigelis och Tadas Babelis med 3–0 i set.

Därmed är den gamla stornationen med sju DC-titlar klart för näst högsta divisionen, Europa- och Afrikazonens grupp 1.

- Det betyder väldigt mycket. Det blir en helt annan inramning med bättre matcher, mer folk på läktarna och mer media. Det är viktigt för oss som har ett ungt lag – ja förutom jag själv då, säger Brunström och skrattar.

Rasat på rankning

När Brunström pratar om sin egen tennisframtid blir han snabbt allvarigare. Han har fallit till plats 133 på världsrankningen i dubbel, från att ha varit 31:a som bäst 2010.

Tankar på att lägga av finns där.

- Det har gått lite tungt i år. Jag vill tillbaka och spela ATP-tävlingar. Annars håller det inte ekonomiskt. Jag har familj med en tvåårig dotter, det ger lite andra perspektiv, säger Brunström.

- Men hittar jag rätt partner kan det lika väl bli att jag fortsätter. Jag tycker fortfarande att det är väldigt kul. Sådana här veckor betyder mycket för motivationen.

Snyggt avsked?

Om Litauen-matchen var hans avsked till Davis Cup, var det ett snyggt sådant – även om det såg lite skakigt ut i första set.

- Markus spelar lite mer singelspel även i dubbel. Vi har jobbat med positionsspelet i veckan. Det har han tagit till sig bra, säger Brunström.

- Vi satte dem under konstant press.

Även om matchen är avgjord spelas söndagens två singlar.