Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Davidsson: "Alla vill ha revansch"

Utvisningarna fällde Djurgården i första SM-finalen. Målskytten Marcus Davidsson känner ändå optimism inför nästa hemmamatch i Globen.

Djurgårdsforwarden var inblandad i mycket i den första SM-finalen. Ett felpass ledde till Frölundas ledningsmål, sedan tog han revansch för det och kvitterade efter klapp-klapp-spel med Dick Axelsson och Emil Bemström.

Han behövde dock två chanser för att få in 1–1-pucken i öppet mål.

- Jag sköt i utsidan (av kassen) först, men jag hade så mycket tid på mig att jag kunde lägga in den. Det kändes så konstigt, jag fick förvånansvärt mycket tid, sade han.

Sedan satt han också utvisad vid Frölundas matchvinnande 4–2-mål från Joel Lundqvist.

- Det är inte kul att sitta där när man själv är orsaken till ett mål. Det är tråkigt, men det är en lång serie. Jag tycker ändå det känns positivt, sade Davidsson.

Spelmässigt gjorde Djurgården bra ifrån sig.

- Vi vinner skotten, men sedan får de fyra powerplay och vi bara ett, sade han.

Inte nog med att Frölunda utnyttjade två av dem. Djurgårdens sista utvisning tog Dick Axelsson med bara 2.28 kvar av matchen och spurten för att försöka kvittera 3–4-underläget kom av sig. I stället gjorde Frölundas Samuel Fagemo 5–3 i tom bur i spel fem mot fem.

Nästa final spelas på tisdag inför ett fullsatt Globen. Senast Djurgården spelade där blev det hemska 1–6 i den sjätte SM-semifinalen mot Färjestad.

- Jag tror alla i laget vill ha revansch på insatsen där. Nu är det bara att ladda batterierna och köra som fan, sade Davidsson.