Inga åskådare, ingen ölförsäljning. I stället skänker AGF Århus 2 200 liter öl som ska omvandlas till handsprit. Arkivbild
Inga åskådare, ingen ölförsäljning. I stället skänker AGF Århus 2 200 liter öl som ska omvandlas till handsprit. Arkivbild Bild: Janerik Henriksson/TT

Danskt fotbollsöl blir handsprit

Kan vatten bli till vin? Jodå, den förädlingsprocessen finns det många som tror på. Den finns till och med beskriven i en mycket gammal bok. Men att öl blir handsprit? Dags att lära sig något nytt – för det är precis vad som pågår i Danmark.

ANNONS

Superligaklubben AGF från Århus spelar inga matcher just nu och det lär inte bli några på ett bra tag. Dansk fotboll har gjort halt på stället. Som situationen är för stunden väntar matcher med åskådare först efter sommaren.

Så all bira som skulle säljas på matcherna låg där i sina tunnor vare sig till nytta eller glädje, ända tills någon fick en snilleblixt och kom på hur man gör en samhällsinsats under coronapandemin.

Avslagen öl vill ingen dricka, men handsprit hamstras i dagar som dessa.

Så AGF Århus skänker 2 200 liter överflödig öl till ett bryggeri som omvandlar drycken till 150 liter handsprit.

ANNONS

Det skriver klubben på sin hemsida.

– Ölet hade blivit för gammalt om det bara låg där. I stället för att kassera det bir det handsprit och kommer ändå till nytta, säger Hanne Bisbo Stadsgaard, arrangemangschef på AGF:s hemmaarena Ceres Park & Arena.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS