Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Danskt EM-jubel: Får ta in 25 000 på Parken

25 000 åskådare kan komma att kunna släppas in på EM-matcherna på Parken i Köpenhamn, enligt den danska regeringen.
Till lördagens premiär mot Finland kvarstår publiktaket på 15 900 – men om Sverige skulle spela åttondelsfinal i Köpenhamn skulle det kunna bli storpublik.

Danmark presenterade under torsdagsmorgonen sin plan för att öppna samhället igen i coronapandemin.

Den danska regeringen har fått stöd från flera andra partier i folketinget kring en höjning av publiktaket, från 15 900 till 25 000, i de stundande EM-slutspelsmatcherna som ska arrangeras på Parken i Köpenhamn.

Hälsominister Magnus Heunicke (S) motiverar höjningen med att landet har kontroll på pandemin och att smittalen är låga.

– Danmark har stått för en stor insats för att komma hit, säger han om landet som varit nedstängd i perioder.

Danska fotbollsförbundet säger att de inte kan höja publiktaket till Danmarks EM-premiär mot Finland på lördag kväll.

– Svaret är tyvärr nej. Vi kan inte göra det före Finlandsmatchen. Förhoppningsvis kan vi göra det under de kommande två matcherna. Man måste komma ihåg att stadion just nu är ordnad så att personerna sitter på varannan stol, säger förbundets administrerande direktör Jakob Jensen till danska TV2.

EM-matcherna i Köpenhamn efter Danmark–Finland på lördag är Danmark–Belgien torsdag 17 juni och Ryssland–Danmark den 21 juni. Om Sverige slutar tvåa i sin grupp kommer laget att spela åttondelsfinal på Parken den 28 juni.

Parken har en totalkapacitet på 38 000 åskådare.