Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Danske Henrik Møllgaard (till höger) knuffar gärna ut Norge ur handbolls-VM.

Danskens VM-löfte: "Vi slår gärna ut Norge"

Sverige och Danmark kan spela bort Norge i handbolls-VM. Danske bjässen Henrik Møllgaard har inget emot ett sådant scenario.

Det ska direkt sägas att Henrik Møllgaard har glimten i ögat när han står och snackar i den mixade zonen efter Danmarks seger mot Egypten. Men särskilt höga tankar verkar han inte ha om Norge. Och om Sverige vinner mot Danmark med tre eller fyra mål på onsdagskvällen betyder det att både Danmark och Sverige går vidare till semifinal – och att Norge slås ut.

- Vi slår gärna ut Norge, ingen kan gilla Norge, säger Møllgaard.

"Due-due var fantastiskt"

Han minns fotbolls-EM 2004 när Sverige och Danmark i ett liknande läge spelade 2–2 – det perfekta resultatet – i "duedue-matchen" som på samma gång slog ut Italien.

- Ja, självklart. Det var fantastiskt, suveränt. Inga problem, det löser vi, säger Møllgaard samtidigt som den danske presschefen kommer och rycker honom i armen.

"Fokus att vinna"

Danmarks och Paris Saint-Germains superstjärna Mikkel Hansen var mer diplomatisk i sina uttalanden.

- Under matchen kan det bli ett scenario när det blir lite taktik beroende på vad som står på resultattavlan. Men vårt fokus är att vinna matchen mot Sverige och behålla det momentum vi har efter att ha vunnit sju raka matcher, säger Hansen.

- Som spelare är det sådana matcher man drömmer om som barn. Att få uppleva något sådant här – att spela VM på hemmaplan och spela mot sitt grannland om att nå semifinal. Varje match mot sitt grannland vill man vinna.

Till skillnad från lagkamrat Møllgaard hade Mikkel Hansen inga som helst preferenser kring om Sverige eller Norge gör sällskap till semifinalspelet i Hamburg på fredag. Inte heller kunde han säga vilken motståndare – Tyskland eller Frankrike – som är att föredra i en eventuell semifinal.

- Det är lite samma där. Tyskland är på hemmaplan och har spelat bra och Frankrike är Frankrike. Det är lite pest eller kolera.