Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/12

Danska Warrer i topp i Göteborg

Det var danska Warrer som till sist tog hem M32 Scandinavian Series deltävling i Göteborg. Johnie Berntsson och hans team hamnade på en fjärdeplats. Nu tar han och teamet nya tag och satsar allt på Match cup, som äger rum på en arena de känner betydligt bättre.

M32 Scandinavian Series är en professionell seglingsserie med deltävlingar i Oslo, Göteborg, Köpenhamn, Helsingfors och Stockholm. De snabba katamaranerna gästade Lindholmen under veckan, torsdag till lördag. Seglare med meriter från America´s Cup, OS, Volvo Ocean Race och matchracing kämpade hårt om segern i cityracet. Med bland de tävlande fanns Johnie Berntsson från Stenungsund med sitt Flux Team bestående av Jakob Gustafsson, Kith Swinton och Jakob Wilson. 

– Det har varit dagar som varit mycket upp och ner. Stundtals har vi varit som bäst men vi har också åkt på en del dalar och oflyt, säger Johnie Berntsson.

Inte helt problemfritt

Han fortsätter berätta att det inte är speciellt mycket utrymme som ges för båtarna på vattnet på Lindholmen – "det är knappt så att en Stena line-färja kan vända" och att en del oförutsedda vindar ibland dök upp. Ibland fastnade båten utan nästan någon vind alls.

Under lördagseftermiddagen stod det till sist klart att danska Wallen Racing med Jonas Warrer i spetsen tagit hem deltävlingen i Göteborg. Berntsson och Nicklas Dackhammar slutade på en fjärde– respektive sjätteplacering av totalt sju båtar.

– Det är helt okej med en fjärdeplats. En genomkörare som den här tävlingen bjöd på behövde vi verkligen.

"Haft en go inledning"

Härnäst väntar Match cup som äger rum på Marstrand om två veckor.

– Vi har haft en go inledning på säsongen. Efter de här dagarna känner jag verkligen att vi har utvecklats och fått till en del grejer i vår segling som vi tidigare inte har känt oss på topp med, säger han och fortsätter:

– Jag känner mig säker på taktiken inför Marstrand. Den arenan känner vi också till betydligt bättre och vi vet vad som gäller.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.