Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dansk fot räddade Tottenham

Det gick trögt och det dröjde men till slut satte en dansk foten till. Christian Eriksen gjorde det förlösande 1–0-målet för Tottenham i Londonderbyt mot Crystal Palace på bortaplan.

Skottet som kom från långt håll såg inte otagbart ut men det var välplacerat och Crystal Palace-målvakten Wayne Hennessey var skymd av en egen försvarare i tillslagsögonblicket. Målet i den 78:e minuten blev matchens enda.

- Vi hade inte många chanser men som tur var gjorde vi mål på den vi fick, sade Eriksen.

I och med segern sätter Tottenham fortsatt press på Chelsea i ligatoppen. Fyra poäng skiljer Londonlagen åt med fem matcher kvar.

- Det var en perfekt seger. Vi visste att vår tid skulle komma. Och vilket skott av Eriksen, sade den engelske landslagsanfallaren Harry Kane.

- Vi kan inte fokusera på Chelsea. Vi har fem tuffa matcher, vi måste vinna dem för att ha en chans och förhoppningsvis gör vi det.

Arsenal vann mot Leicester med 1–0 sedan bortalagets mittback Robert Huth styrt in bollen i eget mål i den 86:e minuten.

Marten de Roon gjorde segermålet för Middlesbrough, 1–0 i bottenmötet med Sunderland, betydligt tidigare – i den åttonde minuten. Segern innebär att nästjumbon Middlesbrough krympte avståndet till Hull ovanför nedflyttningsstrecket till sex poäng med fyra matcher kvar.