Yossef Ali försöker stoppa Danmarks Mikkel Hansen i VM-mötet som danskarna vann stort.
Yossef Ali försöker stoppa Danmarks Mikkel Hansen i VM-mötet som danskarna vann stort. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Danmark vann i handbolls-VM

ANNONS

Danmark stormar vidare mot kvartsfinal i handbolls-VM. Laget tog fjärde raka segern via 32–23 över Qatar.

Det var en dansk seger där det i 40 minuter handlade om rena uppvisningen. Då ledde danskarna med 25–15, innan skärpan avtog något. Mikkel Hansen blev bästa målskytt med åtta mål.

Vid seger över Japan på lördag är den danska kvartsfinalplatsen klar. Kroatien vann också stort, 28–18 över Bahrain, och leder gruppen en poäng före Danmark, men med en match mer spelad.

Om Sverige går till kvartsfinal så är det just någon av de två toppnationerna från den danska gruppen som blir motståndare.

I stjärnmötet i grupp 1 vann Spanien över Tyskland med 32–28. Det betyder att tyskarna är illa ute och ligger fyra i gruppen, tre poäng bakom ledarduon Ungern och Spanien som toppar på fem poäng.

ANNONS

Göran Sundberg/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS