Marcus Danielson blev matchvinnare med sitt nickmål.
Marcus Danielson blev matchvinnare med sitt nickmål. Bild: Patric Söderström/TT

Danielson säkrade tre poäng till Djurgården

Djurgården behövde tre poäng för att vara med i den absoluta toppen av allsvenskan. Det fixade lagkapten Marcus Danielson.  Det var viktigt med tre poäng här, säger Elliot Käck, som serverade Danielson till segermålet.

När Malmö tappade poäng efter 1–1 mot Sirius fanns det möjlighet för Djurgården att hämta in poäng när de mötte Kalmar på bortaplan. Seger och det skulle bara skilja fyra poäng till den skånska serieledaren, och det med en match mindre spelad.

-Det är svårt att hålla riktig koll på tabellen när det är släpmatcher, men vi vet om att det är jämnt där uppe och det är viktigt att vinna alla matcher, säger Elliot Käck.

Djurgården kom från två raka oavgjorda matcher till matchen mot Kalmar.

-Vi pratade om det innan matchen att nu är det bara segrar som gäller, det räcker inte med kryss för att hänga på.

Inget skönspel

Men det satt långt inne. Det var inget skönspel direkt i den första halvleken och målchanserna kunde lätt räknas på ena handens fingrar.

-Kalmar gör det bra i försvaret. Vi har inte det tempo som krävs och det är svårt att göra mål när den sista passningen aldrig hittar till en blå tröja i straffområdet. Det är urusla passningar, åtta inspel och Viktor (Elm) nickar bara bort bollen, säger Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf.

Andra halvlek var bättre. Mohamed Buya Turay fick ett friläge, som han nog borde satt. Men Lucas Hägg Johansson stod för en mirakulös räddning.

-Deras målvakt var riktigt bra, berömde Käck.

Ståtlig nick

Målet skulle komma till slut, men det dröjde till 81:a minuten.

-Jag känner direkt att det där var en bra träff, det här kommer gå bra, säger hörnläggare Käck.

Lagkapten Markus Danielsson mötte upp med en mycket ståtlig nick och placerade in 1–0 med pannan.

TT: En intränad variant?

-Det är väl något vi har tränat på hela säsongen. Vi gjorde ett liknande mål när vi mötte Kalmar hemma.

Segern betyder att Djurgården är två poäng efter AIK och fyra poäng efter Malmö med en match mindre spelad.

För Kalmar fortsätter kräftgången. Senaste segern kom den 11 maj mot Helsingborg.

-Vi gör ändå en bra match mot ett lag som absolut kommer att vara med och slåss om SM-guldet. Det var ett steg i rätt riktning, säger Kalmartränaren Magnus Pehrsson.